İşlemci için stres testi uygulaması önerisi

Makaleler
4
Daha fazla  
Yeni aldığım 7600X işlemcimi stres testine sokmak istiyorum. Daha önceden Prime95 kullanıyordum ama P95 ile stabil bir OC yakalamak çok zordu. Mevcut işlemcime manuel OC yapmayıp sadece PBO ayarları yaptım. AIDA64'te stabilite sorunu yaşamazsam eğer genel kullanım için Discord, Gaming ve web surfing için yeterli olur mu? P95 çok abartı geliyor ancak siz değerli forum üyelerinin bu konuda fikrini almak istedim.

Yeni aldığım 7600X işlemcimi stres testine sokmak istiyorum. Daha önceden Prime95 kullanıyordum ama P95 ile stabil bir OC yakalamak çok zordu. Mevcut işlemcime manuel OC yapmayıp sadece PBO ayarları yaptım. AIDA64'te stabilite sorunu yaşamazsam eğer genel kullanım için Discord, Gaming ve web surfing için yeterli olur mu? P95 çok abartı geliyor ancak siz değerli forum üyelerinin bu konuda fikrini almak istedim.
Prime95 saçma zaten işlemciye hayatta bindiremeyeceğin yükü bindiriyor o program ve Cinebench ile de test edebilirsin.

Prime95 saçma zaten işlemciye hayatta bindiremeyeceğin yükü bindiriyor o program ve Cinebench ile de test edebilirsin.
Teşekkürler. Peki Aida64 ile stres testi yaparken RAM'i de teste sokayım mı yoksa CPU'yu izole ederek mi test yapayım?

Aida64 ile 10 dakika boyunca test yaptım. Arctic Liquid Freezer II 240 mm ile 90-91 derece civarında gezindi. TDP kısıtlaması yapmamıştım. Yaklaşık 92 wat güç çekiyordu normal mi Ryzen 7600x için?

Dosya Ekleri

• cpu temp.jpg
    cpu temp.jpg
    136,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı