İşlemci İçin Termal Macun

Can Çakmak

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, işlemcim için termal macun almak istiyorum 5 yıllık olduğu için macun falan kalmamış. Macunla ısıyı düşürüp performansı arttırabilirmiyim. Ve her macun aynımıdır 9
TLye bile macun var. Kararsızım.

Biraz geç cevap yazıyorum kusura bakmayın:
İŞLEMCİ:Intel Core2DUO 2.8 GHz
Ekran Kartı:GTx650Ti Boost (Yeni alındı)
Ekran kartı: P5KPL AMSE
RAM:4GB

İşlemcim ekran kartına darboğaz yapıyormuş öyle diyenler oldu. Bende ısıyla performans sağlarım diye düşünüyorum. Yardım edin bana.

Merhaba,
Termal macun olarak
Arctic Cooling MX-4 Termal Macun 4 Gr
bunu önerebilirim. Fiyat olarak 20-30 TL arası değişir.
Termal İletkenlik (W/mk)8.5 (dikkat etmeniz gereken önemli nokta burasıdır.)
Viskozite (poise)870
Yoğunluk (g/cm³)2.5
UPC4g: 0872767003767
Boyutlar (Paketleme)4g: 160 U x 110 G x 20 Y mm
Net Ağırlık4g
[TBODY] [/TBODY]
-------------------
Alternatif olarak.
Xigmatek Xi-3 HDT Fiyatı biraz pahalıdır.
Product NameXI-3 HDT
Product NumberCXT-UMGI3-U01
Thermal Conductivity 9.1 W/mK
Viscosity104 Pa-sec
Specific Gravity 2.5 g/cm³
Net Weight4g
[TBODY] [/TBODY]

Gamiurams arkadaşımızın önerdiği üründe fena değildir ancak.
Xigmatek Powerful Thermal Macun - Vatan Bilgisayar
Thermal Conductivity5 W/m-k
[TBODY] [/TBODY]
Bahsetmiş olduğum ürünlere göre özellikleri düşüktür.
Nitekim fiyatı da düşük.

Son düzenleme:
Termal macunun görevi iki cisim arasındaki hava boşluklarını doldurmak ve daha iyi bir iletkenlik ortamı sağlamak.
Şöyle düşünebilirsin.
Alüminyum fan ve Bakır fan
Bakır maddedeki iletkenlik daha yüksektir. Bu yüzdende bakır fan kullanmak her zaman soğurma için daha iyidir.
Termal macunlarda aynı şekilde malzeme yapıları içlerindeki maddeler ısı iletkenlik kalitelerini ve çalışma ısısı derecelerini değiştirmektedir.

Termal macun olmadığı zaman = iki katı cisim birbiri ile çok iyi temas etmez hava boşlukları kalır.
Performans tan kastınız PC nin hızlanması ise buna katkısı olmaz.

İşlemci veya Chipset ısılarını düşük seviyede tutmaya yardımcı olur.
Nedeni de İşlemci veya Chipset in fanın altında bulunan soğutucu metal alana daha iyi temas etmesini sağladığı içindir.
Örk:
Macunsuz halde PC işlemci ısısı 45 derece iken
Mecunlu halde PC işlemci ısısı 37 dereceye düşebilir. Rakamlar örnektir, işlemci modeliniz, fanınız ve termal macununuz rakamları değiştirir.

Uygulama esnasında, bol macun kullanmamaya dikkat edin. Yağı bol buldum oraya buraya sürteyim misali olmasın.
Öncelikle işlemcinizin üzerini ve fan metalini güzelce temizleyin eski macun kalmasın.
İşlemci üzerine tam orta bölüme 2-3 Prinç tanesi kadar 1 nohuttan biraz daha küçük olacak şekilde sıkın.
Etrafa yaymayın gereksiz zahmet edersiniz, fan metalini üzerine oturttuğunuz zaman zaten kendisi yayılacak.
Çok fazla macun bırakırsanız çevreden Anakart üzerine taşabilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı