- Makaleler
- 2
Resimde de görüldüğü gibi işlemcinin içinde tozlar tabaka olmuş. Hava tuttum ama fayda etmedi. Nasıl temizleyebilirim? Fanın içi açılıyor mu? i3 12100F stok fan kendisi.
Anakarttan stok fanı ayırarak temizleyebilirsiniz.
Yeni model için nasıl yapıldığını gösteren video var mı? Yenisinde fanı ayırmak çok zormuş gibi görünüyor.Fan ve alüminyum blok birbirinden ayrılıyor.
Saç kurutma makinesini soğuk modda ve tam güçte çalıştırarak tozları üfletmeyi deneyebilirsiniz. Böylece hiç ayırmadan temizleme ihtimaliniz var. Ionizer gibi modu varsa kapatın mutlaka statik elektrik yaratabilir. Tozlar çok yapıştıysa hafif nemli bir bez ile fan yapraklarını ve soğutucu bloğu silip temizleyebilirsiniz. Temizlik sonrası nemli kalan yerleri de kuru bir bezle silebilirsiniz ve ne olur ne olmaz 1-2 saat daha kurumasını bekleyebilirsiniz.
Yeni model için nasıl yapıldığını gösteren video var mı? Yenisinde fanı ayırmak çok zormuş gibi görünüyor.
Babam ugraştığımı görünce elimden alıp balata spreyi sıkıp verdi. Tüm tozlar gitti.O zaman siz önce hava üflemeyi deneyin, olmazsa bez ile silin dediğim gibi. Belki silmeye bile gerek olmaz hava üfleyince. Priz varsa balkonda ya da banyonun duşa kabini gibi temizlenmesi kolay bir yerde yapın her yer toz olmasın![]()
Çok ıslak değildi Allah'tan. Kurumasını bekledim yine de . Bu arada evdeki termal macun bu kadar çıktı en fazla yeterli olur mu ?Baba işteİletken değilmiş neyse ki balata spreyi. Güzel temizlenmiş ama balata spreyinin aşındırıcı özellikleri varmış, elektronik aletlerde lehimlere zarar verebilirmiş. Soluması da tehlikeliymiş. Ama bu fana bir şey olacağını çok düşünmüyorum, devre kapalı sonuçta. Biraz kurumasını bekleyip deneyin bakalım. Yine bir sıkıntı çıkartmasın, anakarta damlamasın diye bekledikten sonra bir bezle silebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.