İşlemci ısı sınır değerini arttırmak

Sizin için sorun olmayacaksa ve hala duruyorsa stok fanınızı denemenizi istemeliyim. Çünkü AMD'nin stok fanları 3200 rpm'ye kadar çıkabilirler ve bu işlemcinin ısı değerini yükseltebilir. Garanti etmiyorum ama denemekte fayda var. Bende A10-7850K var ve 75 dereceye kadar stok soğutucuyla rahatlıkla çıkabiliyorum fps düşüşü yaşamadan. FX serisinde bu sınırın düşürülmesi çok mantıksız.

Termal macunu hatalı sürmüş olabilirsin.İ5 3470 işlemcim var,stok fan takılı iken boşta 37 derece yükte ise 51 e geliyordu.Sonra Cooler master blizzard t2 mini aldım(f/p).Montajı yaptım ve sıcaklıklar 10-15 derece yükseldi,dedim işlemci yanıyor.Sonra bilgisayardan anlayan bi abiyi getirdim sağolsun.Ondan sonra abi işlemciyi ve soğutucudaki macunu temizledi ve en baştan kendisi macunu sürerek taktı.Ondan sonra sıcaklık değerleri şöyle oldu.Boşta iken 34 yükte ise daha 46 görmedim maşallah.Sana tavsiyem adam akıllı soğutucuyu ve işlemciyi temizle ve soğutucuyu baştan tak.

Ekran kartını ilk aldığında direk bilgisayara takıyorsun.İşlemci gibi macun sürüp takmıyorsun ki,ama internetteki araştırmalarımda ekran kartınında macunu değiştirilebiliyormuş.Tavsiyem götür bilgisayardan anlayan birine kaliteli bir macunla değiştirsin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı