İşlemci ısınınca FPS düşmesi

Daha fazla  
Bilgisayarımda bir oyunu 5 dakika oynadıktan sonra sürekli FPS düşmeleri yaşıyorum. Maksimum işlemci kullanım yüzdesini güç ayarlarından kıstığımda bu daha az oluyor fakat yine de oluyor. Fanlar durduğunda drop giriyor, fanlar çalışınca FPS'im tekrar artıyor. Ne yapmalıyım?

Isı yükseldiği için işlemci frekansı düşürüyor. Bu da anlık takılmalara ve droplara neden oluyor.
Termal macun temizliği gerçekleştirin, virüs taraması yapın ve gereksiz klasörleri temizleyin. Arka plan uygulamalarını muhakkak sınırlandırın.

Cooler master termal macun var. Gayet kaliteli onu öneririm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201128_235250_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    30,5 KB · Görüntüleme: 40
Aynı problem benim laptopumda da oluyordu. CS:GO'da 140 FPS'den birden 10 FPS'e düşüyordu. İçini açıp iyice temizledikten sonra düzeldi. Ama yine geçmezse termal macun yenilemeyi deneyin.

Laptopu tam olarak nasıl temizlediğini öğrenebilir miyim?

Muhtemelen çok iyi anlatamıyacağım ama anlamazsanız YouTube'dan bakın .

Öncelikle laptopun arkasındaki vidaları çıkarıp içine girdim, sonra fanı söktüm. Fanın parçalarını ayırıp pervanesini yıkadım. Daha sonra fandaki tünellere iyice üfledim. Sonra geri taktım parçaları.

Muhtemelen anlamadın çok anlatımımdan o yüzden YouTube'a bak bir kez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…