Işlemci ısınınca oyun kapanır mı?

croexq

Zeptopat
Daha fazla  
FIFA25, Forza Horizon, GTA 5 gibi oyunlarda işlemcim 90-95 derece arasında gidip geliyor ve oyun bir anda kapanıyor.
GTA 5'te ERR_GFX_D3D_INIT hatasını veriyor.
FIFA25 de DirectX error başlığı altında get device removed reason hatası veriyor.
Forza Horizon'da ise oyun 1 2 saniye donuyor ve direkt kapanıyor bu hataların gelme süresi yok bazen 1 saatte geliyor bazen 10 dakikada değişiyor.
Ama ETS 2 ve Football Manager'de işlemci 60 65 derece arası gidip geliyor oyun kapanmıyor.

İşlemcinin soğutulması önemli, R5 7500F 75-80 derecede güzel performans verir, soğutucu markan ne? Soğutucu için buraya bakabilirsin ve termali yenilemen iyi olur 90-95'teyse.

RTX 4060 için 576.52 sürücüsü en son ancak "en iyisi" değil son 10 yıldır olduğu gibi. 576,02 hariç diğer alt sürümleri deneyebilirsin.

Başarılar.
soğutucum yok yeni phantom spirit 120 modeli sipariş verdim birde en son ekran kartı güncellemesini yaptığımdan sonra çıkmaya başladı bu hatalar ama sonra son sürümden bir önceki sürümü yükledim ama değişmedi

soğutucum yok yeni phantom spirit 120 modeli sipariş verdim birde en son ekran kartı güncellemesini yaptığımdan sonra çıkmaya başladı bu hatalar ama sonra son sürümden bir önceki sürümü yükledim ama değişmedi
Tamam o zaman 1 sürücü değil birkaç sürücü denemen gerekiyor sağduyulu bir şekilde.

Soğutucu konusunda stok fan'ın muhtemelen kurumuş veya yetersiz kalan termal macunla beraber sana daha iyi hizmet de sağlayamıyor. Yeni fanın gelince güzelce temizleyip termalleyip takarsın. Ondan sonra tekrar ekran kartının son sürücüsünü denemen gerekiyorsa denersin - ki o son oyunları oynamıyorsan Studio sürücüleri dışında kullanmanın hiçbir mantığı yok.

Tamam o zaman 1 sürücü değil birkaç sürücü denemen gerekiyor sağduyulu bir şekilde.

Soğutucu konusunda stok fan'ın muhtemelen kurumuş veya yetersiz kalan termal macunla beraber sana daha iyi hizmet de sağlayamıyor. Yeni fanın gelince güzelce temizleyip termalleyip takarsın. Ondan sonra tekrar ekran kartının son sürücüsünü denemen gerekiyorsa denersin - ki o son oyunları oynamıyorsan Studio sürücüleri dışında kullanmanın hiçbir mantığı yok.
hocam işlemcinin üzerindeki termal macunu neyle silmem gerek

hocam işlemcinin üzerindeki termal macunu neyle silmem gerek
Çok teknik olmak istersen isopropil alkol alıp eczaneden onunla silmek en temizi.

Yoksa kolonyalı mendil.

Bedevi stil mikrofiber bezle kuru kuru da silerek akla karayı seçebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı