İşlemci ısınma sorunu

furkan32

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar,
Bilgisayarımı oyun,internet vs. genelde güç tasarrufunda kullanıyorum fakat bazı oyunlarda kasma olabiliyor,dengeli ayarına geçiyorum bu sefer kasma olmuyor fakat işlemci %30 kullanıldığı halde 70 dereceleri görüyor bende endişe edip güç tasarrufuna alıyorum bilgisayarı sizce 70 derece normal mi ?

Sorun olmaz. Benimki 90 lara çıkıyor hiçbişey olmadı. İstersen işlemci soğutuculara bakabilirsin. Yada termal macunu yenileyebilirsin.

Kasma güç tasarrufunda oluyor yoksa dengeli ayarına geçtiğim zaman işlemci 70'i görse bile oyunda kasma yaşamıyorum.

İşlemci ısındığı için endişe ediyorum 70 dereceye sıkıntılı dediniz .

Sıkıntılı derken şöyle açıklıyayım benim işlemcim masaüstündeyken 40 derece ama oyuna girdiğim zaman stok fan kullandığım için 60-65 derecelere geliyor ve işlemci kendini soğutmak için gücünden kesiyor bu da oyunlar da kasmaya neden oluyor.

Ama sizin masaüstünde 70 dereceyse sıkıntılı oyundaysa o derece normal.
Ben sıkıntılı dediğim zaman kendimden örnek vererek söyledim.

İşlemci ısındığı için endişe ediyorum 70 dereceye sıkıntılı dediniz .
Dizüstü değil mi ? Benim bilgisayar bu ağustos sıcağında, AA oyunlarda 80 derece civarı çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Sende yaşamazsın tahminimce.

Masaüstü olduğu için sordum zaten .Sadece oyundayken 70'e varıyor sıcaklık.

70 dereceyi buluyosa kışın kombi felan yakmayın zaten . Termal macun taşlaşmıştır heralde. En iyisi iyi bir soğutucu ve kaliteli bir termal macun ile 40-50 dereceye indirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…