İşlemci ısınmadan yanar mı?

Salvatoree3

Centipat
Daha fazla  
Kısa özet geçeceğim Q9400 2.6GHz işlemcimi voltaj değiştirmeden 3.2GHz yaptım 15 dk stress test Max 88 gördü oyunlarda aktif 70'i geçmiyor.

Asıl soru işlemcim ısınmıyor ama yine de yanma riski var mı?

Kısa özet geçeceğim Q9400 2.6GHz işlemcimi voltaj değiştirmeden 3.2GHz yaptım 15 dk stress test Max 88 gördü oyunlarda aktif 70'i geçmiyor.

Asıl soru işlemcim ısınmıyor ama yine de yanma riski var mı?

İsinmiyorsa neden yansın? İsinmadigi sürece yanmaz işlemci. De sistem kendini kapatabilir.

Isınsa da yanmaz ki. En fazla kendini kapatır. Yanması çok zordur genellikle.

Neden yanar genellikle?
GTX 750 Ti.
Quad Core Q9400.
4 GB RAM.
Max 300W yazan PSU var.
1 adette SATA SSD.

Bu overclock cok isime yaradı geri tepmesinden korkuyorum voltaj vermeden yaptım MHz doğru çalıştı kapanma olmadı ben de ellemedim.

İşlemciye zararı olacaktır, tcase değeri Intel tarafından 72 derece olarak belirtilmiştir. Ayrıca anakart komponentleride daha fazla üretecektir tabii onları da ayrı ölçmek lazım. İşlemciye bir kule soğutucu ve MX4 macun öneririm.

100 az. 140 150'ye kadar yolu var.

Hocam yalnız uzun vadede çekirdekler ya da işlemcinin önbelleğinde vs. kesin arızaya sebep verir o sıcaklık. Ayrıca 88 derece demek sadece işlemciden çıkması demek değil kasa içindeki diğer bileşenlere yayılacaktır bu sıcaklık ve özellikle anakart üzerinde zarar vereceğine iddaya girerim.

İşlemciye zararı olacaktır, tcase değeri Intel tarafından 72 derece olarak belirtilmiştir. Ayrıca anakart komponentleride daha fazla üretecektir tabii onları da ayrı ölçmek lazım. İşlemciye bir kule soğutucu ve MX4 macun öneririm.

Hocam yalnız uzun vadede çekirdekler ya da işlemcinin önbelleğinde vs. kesin arızaya sebep verir o sıcaklık. Ayrıca 88 derece demek sadece işlemciden çıkması demek değil kasa içindeki diğer bileşenlere yayılacaktır bu sıcaklık ve özellikle anakart üzerinde zarar vereceğine iddaya girerim.
Zarar vermez diye bir şey demedim zaten. Yanmaz dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı