Arkadaşlar bilgisayarımda yük altındayken bir donma ekranda 5-10 saniye arası kapanıp sonra kaldığı yerden devam etme gibi bir problem var. İlk ekran kartından zannettim çünkü oyunlarda daha çok yapıyordu. Fakat bir iki defa masaüstünde de yaptı. İnternetten sebeplerine bakarken işlemci ve işlemci fan'ı uyuşmazlığını gördüm. Eski sistemimdeki stok fan bozulunca xigmatek marka fan almıştım ve amd atlhon x2 5000+ (sanırım am2 oluyor) işlemcide gayet rahat kullanıyordum.
Şimdi soruna gelelim ben yeni sistem topladığımda kurlumu kasaya Vatan'daki arkadaşlar yaptılar sağolsunlar, bende bu eski işlemciye aldığım fanı (yeni işlemcinin stok fanından daha büyük bir fan olduğu için iyi soğutacağını düşünerek) yeni işlemcinin (amd fx-6100 3.3ghz) üzerine taktırdım. Bu akşamda gördümki işlemci fanı am2 uyumlu yazıyor. Sizce donma problemim bu yüzden olabilirmi aklıma takıldı?
Not: Üzerine tam oturuyor fan ve sıcaklık gayet normal işlemcide.
Fan bu: VATAN COMPUTER - XIGMATEK - HDT-D1284 INTEL LGA775 & AMD AM2/754/939/940
- - - Güncellendi - - -
Koca forumda bir yardım edecek insan yokmu?
Şimdi soruna gelelim ben yeni sistem topladığımda kurlumu kasaya Vatan'daki arkadaşlar yaptılar sağolsunlar, bende bu eski işlemciye aldığım fanı (yeni işlemcinin stok fanından daha büyük bir fan olduğu için iyi soğutacağını düşünerek) yeni işlemcinin (amd fx-6100 3.3ghz) üzerine taktırdım. Bu akşamda gördümki işlemci fanı am2 uyumlu yazıyor. Sizce donma problemim bu yüzden olabilirmi aklıma takıldı?
Not: Üzerine tam oturuyor fan ve sıcaklık gayet normal işlemcide.
Fan bu: VATAN COMPUTER - XIGMATEK - HDT-D1284 INTEL LGA775 & AMD AM2/754/939/940
- - - Güncellendi - - -
Koca forumda bir yardım edecek insan yokmu?