İşlemci Kolay Bozulan Bir Donanım mıdır?

DüzeniDüzen

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
AMD Ryzen 5 2600 almak istiyorum. Amazon ve Türkiye'deki satıcıları karşılaştırınca ortaya 250-300 TL gibi bir fark çıkıyor. İşlemcilerin, çoğu yerde kolay kolay bozulmayacağı söyleniyor. Eğer öyle ise aklımda Amazon'dan ucuzunu alma fikri var, siz ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Ryzen 5 2600 almak istiyorum. Amazon ve Türkiye'deki satıcıları karşılaştırınca ortaya 250-300 TL gibi bir fark çıkıyor. İşlemcilerin, çoğu yerde kolay kolay bozulmayacağı söyleniyor. Eğer öyle ise aklımda Amazon'dan ucuzunu alma fikri var, siz ne önerirsiniz?
İşlemci sistemde en zor bozulan şeydir. Onu bozmak için üstünde tepinmeniz gerekir. Amazon'dan alabilirsiniz.

İşlemcilere donanınmlar arasında bozulma ihtimali olan en düşük bileşen denebilir. Kolay kolay bozulmazlar. Eğer temiz olduğuna inanıyorsanız 2.el işlemci alabilirsiniz. Fakat Ryzen işlemci alacaksanız Ryzen'de pinler işlemcinin üstünde olur, arkadaki pinlere çok dikkat edin. Pinlerden birkaçı hasar görse bile işlemci düzgün çalışmayabilir.

İşlemciler, bilgisayarın en zor bozulan parçalarından denilebilir. Hele yeni nesil işlemciler. Benim eski Core Duo 2 E7500 işlemcim bile kendisini değil, anakartı bozdu. :) Siz düşünün artık sağlamlığını. Anakart onun için kendisini feda edip, kendisini yakar. İşlemciye kolay kolay zarar gelmez. Pinleri yamulmadığı sürece tabii. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı