Typh
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Meslek
- Mühendis
Garip değil online bir oyun ve yoğun işlemci kullanıyor. Özellikle BF1 BF5 gibi oyunlarda işlemci hayati önem taşıyor. İnternetimde sorun yok hocam. İnternet stabil. Ayrıca offline oyunlarda da denedim. İşlemci %99da iken bile sorun yok %100 olduğunda özellikle patlama efektlerinin tavan yaptığı anda FPS düşerken yaşanıyor. Ama Redditte de araştırıyorum anlık bir şey buldum. Ben Discordu oyuna girerken çarpıdan kapatıyordum. Yani simge durumunda kalıyordu. Bunun neden olduğunu söyleyenler oldu. Pencereyi kapatmadan deneyeceğim bir de."Sesim karşı tarafa gitmiyor ya da söylediğim kelimeler yarım yarım kesilerek gidiyor." Sesin o şekilde gitmesi, internetten kaynaklı. İşlemci kullanımının %100 olması garip. Uygulamayı ekran kartı ile çalıştırmıyorsundur, tüm yük CPU'dadır. O da yoğun yerlerde kasıyordur doğal olarak.
Ayrıca BF 5 gibi bir oyun ekran kartı ile değil işlemci ile çalışmaz hocam. Sorun sizin dediğiniz gibi değil.
Donanım ivmesi yanlış hatırlamıyorsam yükü ekran kartına mı yoksa işlemciye mi vermesi olayıydı. Onu işlemci seçmiştim ama ilk dediğim olmazsa deneyeceğim, teşekküler.Yeni işlemci al demek komiğime gitti benimde ara sıra bu durumdan muzdarip olabiliyorum çünkü benim işlemcim Intel Celeron G1610 ama ara sıra oluyor özellikle oyuna girdiğimde. Yanlış hatırlamıyorsam Discord ayarların içinde “Donanım ivmesi” diye bir şey vardı. Onu bulup deneyebilirsin benim işlemci çok kötü olduğundan bana yaramıyor ama belki sana yarar.
Ha yazmayı unutmuşum benim 4 GB ramim var CS:GO ve Discord açınca bellek yetmiyor diye hata gösteriyor ve Discord’ dan arkadaşlarla konuşunca sesleri kesik ve benim sesim onlara gitmiyor yani sorunun Ramden de kaynaklı olabilir.