İşlemci kullanımı %100 iken Discord sesi iletmiyor

"Sesim karşı tarafa gitmiyor ya da söylediğim kelimeler yarım yarım kesilerek gidiyor." Sesin o şekilde gitmesi, internetten kaynaklı. İşlemci kullanımının %100 olması garip. Uygulamayı ekran kartı ile çalıştırmıyorsundur, tüm yük CPU'dadır. O da yoğun yerlerde kasıyordur doğal olarak.
Garip değil online bir oyun ve yoğun işlemci kullanıyor. Özellikle BF1 BF5 gibi oyunlarda işlemci hayati önem taşıyor. İnternetimde sorun yok hocam. İnternet stabil. Ayrıca offline oyunlarda da denedim. İşlemci %99da iken bile sorun yok %100 olduğunda özellikle patlama efektlerinin tavan yaptığı anda FPS düşerken yaşanıyor. Ama Redditte de araştırıyorum anlık bir şey buldum. Ben Discordu oyuna girerken çarpıdan kapatıyordum. Yani simge durumunda kalıyordu. Bunun neden olduğunu söyleyenler oldu. Pencereyi kapatmadan deneyeceğim bir de.
Ayrıca BF 5 gibi bir oyun ekran kartı ile değil işlemci ile çalışmaz hocam. Sorun sizin dediğiniz gibi değil.
Yeni işlemci al demek komiğime gitti benimde ara sıra bu durumdan muzdarip olabiliyorum çünkü benim işlemcim Intel Celeron G1610 ama ara sıra oluyor özellikle oyuna girdiğimde. Yanlış hatırlamıyorsam Discord ayarların içinde “Donanım ivmesi” diye bir şey vardı. Onu bulup deneyebilirsin benim işlemci çok kötü olduğundan bana yaramıyor ama belki sana yarar.

Ha yazmayı unutmuşum benim 4 GB ramim var CS:GO ve Discord açınca bellek yetmiyor diye hata gösteriyor ve Discord’ dan arkadaşlarla konuşunca sesleri kesik ve benim sesim onlara gitmiyor yani sorunun Ramden de kaynaklı olabilir.
Donanım ivmesi yanlış hatırlamıyorsam yükü ekran kartına mı yoksa işlemciye mi vermesi olayıydı. Onu işlemci seçmiştim ama ilk dediğim olmazsa deneyeceğim, teşekküler.

Darboğaz yapan işlemci, nasıl donma nedeniyle kaybedilen oyun karelerini donduğu yerden itibaren gösteremeyip, kaldığı yerden oyunu devap ettiriyorsa, bu olduğunda sizin sesiniz de aynı kareler gibi o sırada işlenemez durumda oluyor, yok olup gidiyor. En basit şekilde böyle düşünebilirisiniz. Belki de Görev Yöneticisi'ne girip Discord'a öncelik vermek işe yarayabilir.

Darboğaz yapan işlemci, nasıl donma nedeniyle kaybedilen oyun karelerini donduğu yerden itibaren gösteremeyip, kaldığı yerden oyunu devap ettiriyorsa, bu olduğunda sizin sesiniz de aynı kareler gibi o sırada işlenemez durumda oluyor, yok olup gidiyor. En basit şekilde böyle düşünebilirisiniz. Belki de Görev Yöneticisi'ne girip Discord'a öncelik vermek işe yarayabilir.
Olabilir önce yönetici olarak başlatıp deneyip sonra onu da deneyeceğim.
Şu Redditteki başlık çok mantıklı geldi yarın yoğunluk varken 64 kişilik haritada deneyebilirim şu an yarısı boştur net bilgi vermez.

Ahh bilmeden yorum yaparsınız ya. :D i5 7400 mü gücü yetmeyecek? Ya benim arkadaşım EXXXX kullanıyor da sorun olmuyor İ5 7400 mü yapacak?
Battlefield 5 denen oyun 8/16 işlemcilerde bile %80'lere çıkan kullanımlara sebep olabiliyor. I5 7400 gibi 4/4 olan bir işlemcinin kanını emmesi gayet normal. Arkadaşın sıkıntısı işlemci yetersizliği.

Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. İşlemciyi olması gerektiğinden fazla kullanan örneğin bir program, virüs ya da daha da beteri antivirüs olabilir. :) Oyun ayarlarınızdan dolayı oyun, aynı işlemciyi kullanan arkadaşlarınızınkine göre fazla kaynak kullanıyor olabilir. İşlemcinin gücü yetmiyor ve artık emekli olmak istiyor olabilir.

Redditteki adamın dediği şimdilik işe yaradı gibi gözüküyor. Olayın çekirdek olduğunu sanmıyorum. Uyumsuzluk gibi bir şeyler demişler ondan dolayı Discordu çarpıdan kapatmamak lazım. Arkadaşım bugün sesimin hiç kesilmediğini söyledi. Ayrıca bu 4 çekirdekle sorunsuz kullananlar var. Çekirdek olayı fazla abartılıyor.

Bende masaüstü sistemde asus z390 prime-a 9700k rtx 2080 3200 mhz ram m2 ssd ile yaşamaktayım aklınıza gelen her türlü güncellemeyi yaptım ama sorun çözülmedi çözebilen var ise çok rica ediyorum yardımcı olsun. call of duty 2019 da yaşıyorum sorunu özelliklede menüde bedenini ne yaptıysam bulamadım 6 sefer format 5 farklı bios denedin ama nafile yardımcı olacak var ise çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı