İşlemci kullanımının %0'a düşmesi

Sheamus

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, açık programların işlemci kullanımı anlık olarak %0'a düşüyor. Sadece oyun değil bütün her şey. Düz hiçbir oyunda vs. değilken bile sistemde anlık olarak gidiyor ve 10 20 saniye sonra düzeliyor. Daha önce de böyleydi format atmıştım fakat bugün yine olmaya başladı.
İşlemcim R5 1600
Ekran kartım RX 590
Sistemim ve oynadığım oyunlar SSD'ye yüklü. Harddiskim biraz eski ve kullanmadığım programlar vs. var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, açık programların işlemci kullanımı anlık olarak %0'a düşüyor. Sadece oyun değil bütün her şey. Düz hiçbir oyunda vs. değilken bile sistemde anlık olarak gidiyor ve 10 20 saniye sonra düzeliyor. Daha önce de böyleydi format atmıştım fakat bugün yine olmaya başladı.
İşlemcim R5 1600
Ekran kartım RX 590
Sistemim ve oynadığım oyunlar SSD'ye yüklü. Harddiskim biraz eski ve kullanmadığım programlar vs. var.
Peki bu size sorun oluyor mu? Yani PC donuyor veya mavi ekran verdiği oluyor mu?

Peki bu size sorun oluyor mu? Yani PC donuyor veya mavi ekran verdiği oluyor mu?
Oyun oynatmayacak derecede. Video izlerken bile arada Google Chrome'un donduğu oluyor.
Bugün veya yakın zamanda yüklediğiniz yazılımları kontrol edin. Virüs taraması yapın. İşlemciye benchmark yapmanızı öneririm.
Bilgisayarıma format attım, Benchmark testide yaptım işlemci %100 kullanımda bir sıkıntı çıkarmadı.

Son bir-iki haftadır 2 monitör kullanıyorum sorun bununla alakalı olabilir mi? Monitörüde söküp denedim aslında fakat birşey değişmedi.

Aşırı ısınıyor olabilir bu yüzden CPU kendini kapatıyordur belkide. Testlerde kaç dereceydi işlemci?
Testte kaç derece olduğuna dikkat etmemiştim fakat oyunlarda 50-55 derece arası oluyordu. Yeni format attığım için MSI afterburner'ı yüklememiştim fakat hemen tekrar test ediceğim.
edit: Sistem boşta iken 42 derece, Testte maksimum 65 dereceyi gördü. Oyun testlerinide yapabilirim istersen.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı