İşlemci Kullanımının Aniden %100'e gelip sonra tekrardan %20 seviyelerine düşmesiyle alakalı sorunum mevcut. M&B Warband bile oynarken bu şekilde sorunlar yaşamaya başladım son 3 gündür. Ne indirdim hatırlamıyorum ama ciddi bir güvenlik sorunu olabilir mi? Chrome'da gezerken bile arada oluyor. Hele nedir bu diye görev yöneticisini açtığımda 10 saniye sürüyor açılması.
MSI'ın programından kullanım değerini gözlemledim ve CPU'nun M&B Warband oyununda %100'e çıktığını gördüm. Bu olanaksız çünkü daha önceden ekran kartı takmadan bile böyle bir sorun yaşamadan oyunu oynuyordum.
Kapersky kullanıyorum sürekli aktif halde bilgisayarımda bulunuyor fakat yetersiz olabilir mi?
Malwarebytes, Adwcleaner, Hitman Pro, Rootkit Scanner programları ile sorununuz çözülene kadar sırasıyla verdiğim şekilde bilgisayarınızı taratın. Düzelmezse başka yöntemleri deneriz.
İşlemciniz o ekran kartına yetmez darboğaz oluşacaktır ancak normal kullanımda bile böyle davranış sergiliyorsa bilgisayarınız virüs den dolayı olabilir.
Sorun çözüldü. 4 Gün önce sabahlarken güç tasarrufu moduna almıştım, dengeli'ye geçirerek sorunu çözdüm. Sanırım güç tasarrufu modunda bilgisayar ciddi bir şekilde kısıtlı güç sağlıyor.
İşlemciniz o ekran kartına yetmez darboğaz oluşacaktır ancak normal kullanımda bile böyle davranış sergiliyorsa bilgisayarınız virüs den dolayı olabilir.