İşlemci macunu sürdükten sonra No Signal hatası

xEmpty

Femtopat
Daha fazla  
2 Tane fan almıştım eskileri çıkarıp onları taktım. Stok işlemci soğutucusunu çıkarıp başka soğutucu takacaktım. Soğutucu uyumlu olmadığı için takamadım. Stok soğutucuyu geri takacaktım termal macun bitmiş, 2 sene önce 15-20 TL'ye aldığım Cooler Master macun vardı onu kullandım. Taktım bilgisayarı açtım, direkt GTAV'ya girdim. 5-10 dakika oynadım. İşlemci sıcaklığın 95'e çıktığını gördüm ve kapattım bilgisayarı. Bir sıkıntı olmasın diye. Macunu sürerken az sürmüşümdür vs diye düşünüp çıkardım fanı işlemci ve fanın üstünü macundan arındırıp tekrardan macun sıkıp taktım soğutucuyu. Daha sonra bilgisayarı çalıştırdığım da no signal hatası aldım. O hatadan sonra macunla ilgili olabileceğini düşünüp 50 TL'ye xig marka macun aldım onu sürdüm hata hala devam etti. İlk işlemciye bir şey olduğunu düşündüm ama kasadaki her şey çalışıyordu klavye fan ekran kartı vs. ve herhangi bir USB çıkarıp taktığım zaman kulaklıktan o klasik dıdıdın sesi geliyordu yani Windows açılıyor. O yüzden kasada herhangi bir problem olmadığını sıkıntının monitör veya HDMI kablosunda olduğunu düşündüm monitör daha yeniydi farklı kablo ile denedim hala devam etti. Daha sonra ekran kartının ışığının yandığını ama fanının çalışmadığını fark ettim kablo da sıkıntı yoksa ekran kartındadır sıkıntı değil mi? Bu arada ekran kartını çıkarıp taktım RAM'leri çıkarıp taktım tek RAM denedim silgi ile sarı yerleri silmeyi denedim bir sonuca varmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir şey yapmışsındır fakat farkında olmayabilirsin, ekran kartının kablosunu kontrol et. Monitöre ve ekran kartına taktığın görüntü kablosunun tam oturduğundan emin ol. Fanın vidalarını çok fazla sıktıysan gevşet hafiften. Termal macunu sürerken işlemciyi çıkartmadın değil mi? Pinlere zarar vermiş olabilir misin?

Hocam bir şey yapmışsındır fakat farkında olmayabilirsin, ekran kartının kablosunu kontrol et. Monitöre ve ekran kartına taktığın görüntü kablosunun tam oturduğundan emin ol. Fanın vidalarını çok fazla sıktıysan gevşet hafiften. Termal macunu sürerken işlemciyi çıkartmadın değil mi? Pinlere zarar vermiş olabilir misin?
hayır işlemci çıkmadı hafif çapraz yapa yapa çıkardığım için kolayca çıktı soğutucu

Sistemini yazar mısın ona göre yardımcı olalım. Onboard olarak açmayı deneyebilirsin sistemin destekliyorsa.
asus Phoenix gtx 1660 super
Amd ryzen 5 3500
gigabyte b450m s2h
2x8gb xpg Ram
480 gb adata su630 ssd
1tb hdd
gamepower gp-650 psu

@xEmpty Temiz kurulum yapıp ekran kartı sürücüsüz görüntü almaya çalışır mısınız?
nasıl yapacağımı söyler misin dostum veya rehber tarzı birşey varmı
BIOS sıfırlamayı deneyin.
nasıl yapcam dostum ekran gelmezken yöntemi ne
bu arada kanka taktığım fanlar kasanın üst tarafında onları gevşetmem bir işe yaramaz bence

asus Phoenix gtx 1660 super
Amd ryzen 5 3500
gigabyte b450m s2h
2x8gb xpg Ram
480 gb adata su630 ssd
1tb hdd
gamepower gp-650 psu

nasıl yapacağımı söyler misin dostum veya rehber tarzı birşey varmı

nasıl yapcam dostum ekran gelmezken yöntemi ne

bu arada kanka taktığım fanlar kasanın üst tarafında onları gevşetmem bir işe yaramaz bence
1603364873562.png

Anakartınızda bu şekilde bir yuvarlak pil olacak. Bu pili söktükten sonra 10 dakika bekleyin. 10 dakika geçtikten sonra tekrardan takın ve BIOS sıfırlanmış olacak.
Eğer bu da çözüm olmazsa bilgisayara temiz kurulum yapın o da çözüm olmazsa bilgisayarı aldığınız yerle iletişime geçin.

Eki Görüntüle 710835

Anakartınızda bu şekilde bir yuvarlak pil olacak. Bu pili söktükten sonra 10 dakika bekleyin. 10 dakika geçtikten sonra tekrardan takın ve BIOS sıfırlanmış olacak.
teşekkürler dostum şuan evde değilim akşam deniyeceğim
Eki Görüntüle 710835

Eğer bu da çözüm olmazsa bilgisayara temiz kurulum yapın o da çözüm olmazsa bilgisayarı aldığınız yerle iletişime geçin.
2 yöntemde olmazsa ekran kartı teknik servis ile görüşüp garantiye göndermeyi düşünüyorum çünkü o yöntemlerde olmazsa sıkıntı ekran kartındadır bence normalde açılınca fanları düşük hızda çalışıyor şimdi hiç çalışmıyor sadece ışığı yanıyor
ekran kartında ki bu sarı yerde en sondaki sarı sivri çubuklardan en sondakinin ucu kırık bu yüzden olabilir mi
ekran kartında ki bu sarı yerde en sondaki sarı sivri çubuklardan en sondakinin ucu kırık bu yüzden olabilir mi
diğer taraftada ortadalarda bir tane ucu kırık olan var

Dosya Ekleri

• IMG_20201022_171224.jpg
    IMG_20201022_171224.jpg
    142,5 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı