İşlemci macununun kuruması sistemin açılmasını engeller mi?

Dostum ekran bağlantı kablolarını denedin mi ? Yada kasaya başka bir monitör takmayı ? Anakartında değil de monitör de yada kablolarında da sıkıntı olmuş olabilir. Özellikle monitör güç kabloları maalesef bir süre sonra kısa devre yada uzun süre bükülmeden dolayı sorunlar çıkartabiliyorlar. Denemekte fayda var.

Söylediklerine aldırma kabloyla filan ilgisi yok. Macun kurumuşsa veya fanı söküp macun yenilemeden taktıysan açılamaz.
Diş macunu olabilir ama geçici çözümdür. Yakınlarda teknoloji market varsa oradan macun alıp rehber videolarımızda sürdüğümüz kadar sürüp fanı yerleştirin işlemci ve fan altında kalan kuruyanları temizledikten sonra.
Fan taktıktan sonra CMOS reset yapmayı unutma. CMOS reset sonrası da BIOS'a girip default yapmayı unutma.

Bugüne kadar macun olmadığı için açılmayan gördüğüm tüm sistemler sunucu veya iş istasyonuydu.

Piyasada satılan anakartlarda böyle bir koruma mekanizması yok. CPU'da aşırı sıcaklık sıçramasını umursamazlar. Görüntü basması, CPU aşırı ısınınca sistemin kapanması gerekiyor.

Forum kurallarında sistem özelliklerinin eksiksiz yazılması gerektiği var.

"Yazım yanlışı bulunan mesajı alıntılama" diye bir ceza aldım ben, ama sistem özellikleri kuralı uygulanmıyor sanırım. İlginç. Sürekli sormak zorunda kalıyoruz.

BIOS'u eski CPU ile güncelleyin.
Konuyla alakalı değil ama bu aralar Ryzen işlemcilerin eski versiyonlarında sürekli sorunlar çıkmaya başlamış. Dikkatimi çekti. İlginç bir şekilde bu durum daha da büyür mü acaba ? Bu zamana kadar inteli pahalı olduğu için tercih etmiyorduk ama AMD'nin de böyle bir stratejisi mi var acaba ? Bi kıllandım şimdi :) :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı