Daha fazla
- Meslek
- Biyolog
Söylediklerin alakasız. Macunla görüntünün ne alakası var. Bir işlemciyi macunsuz bile taksan 10 saniyede 100 dereceye ulaşmaz. Hadi diyelim ulaştı. Kalan 9 saniye BIOS ekranını görmesine yeter. Adam BIOS ekranını bile görememiş. Kaldı ki zaten macun var kurumuş diyor. Kuru macun bile kötü de olsa ısı iletir. Macunu kuruyanlar PC oyun açınca kapanıyor, çok ısınıyor v.s. gibi konular açıyorlar. Sen hiç gördün mü macun kurumuş BIOS ekranını bile göremedim diye konu açanı? Nasıl böyle kanılara varıyorsunuz anlamak mümkün değil.Söylediklerine aldırma kabloyla filan ilgisi yok. Macun kurumuşsa veya fanı söküp macun yenilemeden taktıysan açılamaz.
Diş macunu olabilir ama geçici çözümdür. Yakınlarda teknoloji market varsa oradan macun alıp rehber videolarımızda sürdüğümüz kadar sürüp fanı yerleştirin işlemci ve fan altında kalan kuruyanları temizledikten sonra.
Fan taktıktan sonra CMOS reset yapmayı unutma. CMOS reset sonrası da BIOS'a girip default yapmayı unutma.
Çok alakası var.Söylediklerin alakasız. Macunla görüntünün ne alakası var.
Deneyim diye bir şey var, tecrübe var. Anlamamanız normal yani bunları.Nasıl böyle kanılara varıyorsunuz anlamak mümkün değil.
Tecrübe herkesde vardır. Kiminde az kiminde çok. Tecrübe başına gelen olaya denilmez. Başına olayı doğru yorumlamaya denir. Ben intel DX4 işlemcileri bile gördüm. PC senin termal macun sürmediğini veya termal macunun kuruduğu nerden anlayacak? Termal macun sensörü varda anakartlarda da biz mi duymadık. Termal macun kurumuş işlemcide ısı 10 saniyede 100 derece ulaşmaz. Biz soğutma bloğu olmadan bile görüntü aldık. Kaldıki işlemci 2200g. Kaç wattlık işlemci sanki. Sen benim tecrübemi neye göre ölçüyorsun? Senin şu dediğini bir tek kişi bile onaylamaz. Kusura bakma bu lafı söylemek zorundayım. Özür dileyerek söylüyorum. Asıl bu konularda tecrübesi olmayan asıl sensin.Çok alakası var.
Deneyim diye bir şey var, tecrübe var. Anlamamanız normal yani bunları.
Kardeş haklısın ama ben zaten ısı olayını bağıra bağıra kaç kere anlattım. Ama adam macun da macun diyor. Başka bir şey dediği yokki. Kabul edersin ki "Deneyim var, Tecrübe var. Anlamamanız gayet normal" tarzında bir konuşma hiç hoş değil. Kendini tecrübeli yerine koyup karşısındakini acemi yerine koyması hiç hoş değil. Tecrübe üyelik tarihi mesaj sayısına göre belirlenmez. Macun macun diye ısrar etmesi de kendisinin tecrübesini ortaya koydu. Yaptığı da çok ayıp oldu. Sinirlerimi de bozdu. Profilimde doğum tarihim gizli olabilir. Bunun kendimce nedenleri var. Ama üyelerin bir çoğundan yaşım büyüktür. Kimseye de bir şey kanıtlamak gibi bir derdim yok.@Old User Murat arkadaş aslında bu işleri biliyor herkes yanlış yazabilir çok yüklenmişsin sonuçta kaç yıllık üye illa bildiği vardır. Bugüne kadar macunsuz görüntü vermeyen sistem ben de duymadım ama belki başına gelmiş olabilir sıcaklıktan dolayı sistem kapatıyordur kendini. Bu arada macunsuz pentium sistem kullanmıştım zamanında sıfır macun ile.
@Old User Murat arkadaş aslında bu işleri biliyor herkes yanlış yazabilir çok yüklenmişsin sonuçta kaç yıllık üye illa bildiği vardır. Bugüne kadar macunsuz görüntü vermeyen sistem ben de duymadım ama belki başına gelmiş olabilir sıcaklıktan dolayı sistem kapatıyordur kendini. Bu arada macunsuz pentium sistem kullanmıştım zamanında sıfır macun ile.
Dediğin makinelerdeki işlemcilerin Watt'ını düşününce normal bir durum. Ama onlarda bile zorlasan çok kısa bir süreliğine alınabilir.Kule Mac Pro'lar vermez mesela. Çoğu IBM server vermez. Korumaya alır sistemi.
Zorlamak derken montajını diyorum. Termal macun tek araç değil ki. Araya alüminyum folya. Alüminyum kolay ezildiği için az da olsa iş görüyor. El ile düzgün bir baskı uygulamak bile teması artıyor. Kötü yöntemler olsada denemişliğim var yani.Açılmıyor. Nasıl zorlayacağız mesela?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.