Işlemci MHz kaç olmalı?

Marcoess

Hectopat
Merhaba, sistem topluyorum ve Z serisi bir anakart alacağım. 4000MHz'ye kadar desteği var ve 4000MHz RAM alacağım. Buna en iyi hangi işlemci gider? Sanırım işlemcilerinde MHz'si var Intel i7 9700K düşünüyordum ama 2666 MHz gördüm hafif sogudum AMD ve Intel için tavsiyelerinizi bekliyorum. Oyun ve render için kullanılacak Max 7.0000TL sıfır ya da 2. el fark etmez...

i7 9700k Maksimum 2666Mhz bellek frekansı desteklemektedir.
Yüksek frekanslı bir bellekten faydalanmanız için AM4 sokette birden çok seçenek mevcut.
7000TL olarak düşünürsek bir B450 veya B550 bir anakart alıp yanına Ryzen 7 5800x gibi bal seti yapabilirsiniz.
İntel tarafında hazır alınmadıkça pek f/p olmuyor ne yazık ki.
Ryzen 7 5800x ise 3200Mhz'ye kadar verim sağlayabiliyor.
Yüksek bellek frekansları gene de size büyük artılar sağlar mı sağlar lakin devasa etkileri olmayacaktır.
2.El ürünleri tek tek dolaşıp araştırmanız gerekebilir.
1696520745986.png

1696520634396.png

Detaylı yardım isterseniz : Ücretli: Ücretsiz: Uyguna sistem/dizüstü bakımı, GPU/MB tamiri

i7 9700K maksimum 2666MHz bellek frekansı desteklemektedir.
Yüksek frekanslı bir bellekten faydalanmanız için AM4 sokette birden çok seçenek mevcut.
7000TL olarak düşünürsek bir B450 veya B550 bir anakart alıp yanına Ryzen 7 5800X gibi bal seti yapabilirsiniz.
Intel tarafında hazır alınmadıkça pek F/P olmuyor ne yazık ki.
Ryzen 7 5800X ise 3200MHz'ye kadar verim sağlayabiliyor.
Yüksek bellek frekansları gene de size büyük artılar sağlar mı sağlar lakin devasa etkileri olmayacaktır.
2.el ürünleri tek tek dolaşıp araştırmanız gerekebilir.
Eki Görüntüle 1967806
Eki Görüntüle 1967803

Detaylı yardım isterseniz: Ücretli: Ücretsiz: Uyguna sistem/dizüstü bakımı, GPU/MB tamiri

Bu çok değerli bilgiler için sonsuz teşekkür ederim işlemci ve RAM setini sistem toplarken aynı MHz de çalıştıracağım sizin bana kesinlikle önerdiğiniz 7000TL bazında işlemci var mı yani Ryzen 7 5800X iyi midir ben Intel'ciyim AMD'den pek anlamam da...

Bu çok değerli bilgiler için sonsuz teşekkür ederim işlemci ve RAM setini sistem toplarken aynı MHz de çalıştıracağım sizin bana kesinlikle önerdiğiniz 7000TL bazında işlemci var mı yani Ryzen 7 5800X iyi midir ben Intel'ciyim AMD'den pek anlamam da...
R7 5800X güzeldir. Ben kullanıyorum şahsen. Çok memnun kaldığım güçlü bir işlemci. Bütçen varsa R7 5800X3D'De alabilirsin.

İşlemci ve RAM'in aynı MHz değerinde çalışması gerektiğini kim söylüyor? İşlemci ve anakartın desteklediği RAM frekansları vardır ve alacağınız RAM bu değerin üzerinde bir MHz değerinde olsa dahi anakart işlemci ikilisinde düşük frekansa sahip olan tarafın değerinde çalışır. Intel'in RAM frekansı konusunda bazı eksileri var elbette.

İşlemci ve RAM'in aynı MHz değerinde çalışması gerektiğini kim söylüyor? İşlemci ve anakartın desteklediği RAM frekansları vardır ve alacağınız RAM bu değerin üzerinde bir MHz değerinde olsa dahi anakart işlemci ikilisinde düşük frekansa sahip olan tarafın değerinde çalışır. Intel'in RAM frekansı konusunda bazı eksileri var elbette.

Kimse söylemiyor ben işlemci ve RAM'ların aynı MHz de çalışmasını istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı