Oyun oynamak için işlemci mi daha değerli yoksa RAM mi? Benim 8 GB RAM ve i3 7100 işlemcim var ve ekran kartım da 1060 3GB. Ben oyunlarda daha iyi performans almam için hangisi daha önemli? RAM mi işlemci sizce?
Oyun oynamak için işlemci mi daha değerli yoksa RAM mi? Benim 8 GB RAM ve i3 7100 işlemcim var ve ekran kartım da 1060 3GB. Ben oyunlarda daha iyi performans almam için hangisi daha önemli? RAM mi işlemci sizce?
Bence Dual kit RAM yapın. İşlemciniz bana göre hala iyi. PC zaten güzel performans veriyordur. O yüzden Dual kit yapın, ileride işlemci değiştirirsiniz.
Bence Dual kit RAM yapın. İşlemciniz bana göre hala iyi. PC zaten güzel performans veriyordur. O yüzden Dual kit yapın, ileride işlemci değiştirirsiniz.
İkisi de birbirini etkiler. İşlemci olmaksızın sadece RAM eklerseniz, sadece RAM kullanımının eksik kaldığı oyunlarda artış sağlarsınız. Ancak işlemciyi yükseltirseniz çoğu oyunda FPS artışı alırsınız ancak RAM yetersiz kalacaktır bu sefer de. Oyunlarda sürekli drop yersiniz. Ya da oyunun grafiklerini düşürmeniz gerekir. 8GB RAM o ekran kartına yetersiz.
Oyunlar artık 8 GB barajını rahatlıkla geçebiliyor. RAM darboğazına yakalanmamak için artık 16 standart hale gelmeli toplamalarda. İlk satın alımda 8 olabilir. Ama 2-3 aya mutlaka 16 yapılmalı. Bkz: Wolfenstein Youngblood.