İşlemci modeli ve değeri öğrenme

Jursyaki

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik tasarımcı
Arkadaşlar işlemcinin üzerinde bir şey yazmıyor hem bir de takılı olmadığı için ne olduğunu bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? İşlemcinin tipini özelliklerini ve 2. el değerini söylerseniz mutlu olurum, teşekkürler.

8b02ccb9-8dc3-4f62-99a3-aba26dbd09a3.jpg 197bc4b4-a6c4-49a2-87fa-1ea7ccc6b4dc.jpg

Her Pinli işlemci AMD değildir! İntelin'de bir zamanlar Pinli işlemcileri olmuştur! Örnek resim koydum. Elinizdeki mobil işlemci i3-3110M modeli. Bildiğim kadari ile 3. Nesil İ3 mobil işlemci.
İşlemcinin itnel sayfası ile bilgi edinebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• S_Intel-FV524RX366 (bottom).jpg
    S_Intel-FV524RX366 (bottom).jpg
    21,2 KB · Görüntüleme: 73
Her Pinli işlemci AMD değildir! İntelin'de bir zamanlar Pinli işlemcileri olmuştur! Örnek resim koydum. Elinizdeki mobil işlemci i3-3110M modeli. Bildiğim kadari ile 3. Nesil İ3 mobil işlemci.
Ayy tam kırmalık pinler az önce benimki kırdım çok keyifli

Ya şu celeron işlemcilere leceron diyesim geliyor.

Evet keyifli olabilir daha önce yapmadım. Ama pinsiz intel işlemcilerin pinli anakartları oluyor bildiğiniz üzere. Stres atmak için Tornavida ile kazımıştım, muhteşem bir haz :D
Yere attım 5-10 takla attı vura vura ve 1 pini yamuldu düzeltmekle uğraşmadım zaten öncedende kırmak istiyordum attım gitti çöpe

İntel işlemci bu, AMD işlemciler pinli olur.

Biraz tuhaf bir mesaj anlamakta güçlük çektim. Ancak AMD işlemciler pinlidir buraya kadar doğru lakin İntel işlemcilerde başta pinlilerdi sonradan intel pin konusunu anakart üreticilerine bıraktı. Şuan gördüğümüz intel işlemcilerden önce pinli intel işlemciler mevcuttu. Daha da eskiye gidersek slot işlemcilerden de eskiye gidebiliriz. İntel birçok şekilde işlemci üretti. Pinsiz olanlar en son işlemciler.

Biraz tuhaf bir mesaj anlamakta güçlük çektim. Ancak AMD işlemciler pinlidir buraya kadar doğru lakin İntel işlemcilerde başta pinlilerdi sonradan intel pin konusunu anakart üreticilerine bıraktı. Şuan gördüğümüz intel işlemcilerden önce pinli intel işlemciler mevcuttu. Daha da eskiye gidersek slot işlemcilerden de eskiye gidebiliriz. İntel birçok şekilde işlemci üretti. Pinsiz olanlar en son işlemciler.
O kadar eskiyi genel kitlenin bilemeyeceğini düşünüp böyle bir yorum yaptım. Günümüzde artık üretilmedikleri için böyle bir yorum yaptım. Benim elimden çok geçti Pentium 2 ve Pentium 3 işlemciler hatta Pentium 2 işlemci RAM'e benziyordu kart gibi takılıyordu anakarta.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı