İşlemci nasıl overclock edilir?

Dostum öncelikle anakartının güzel olması lazım başlangıç seviyesi veya orta seviye anakartlar oc kaldırmıyor 2. olarak oc ekstra psudan watt harcar yani psunun sistemine göre biraz büyük olması gerek
Dostum öncelikle anakartının güzel olması lazım başlangıç seviyesi veya orta seviye anakartlar oc kaldırmıyor 2. olarak oc ekstra psudan watt harcar yani psunun sistemine göre biraz büyük olması gerek

birde soğutma önemli işlemcin normalde aşırı ısnıyor ise oc yaptığında shutdown yersin dikkatlı ol :)

İşlemciniz yeterli sayılabilecek düzeyde. O işlemciye overclock yapılmaz, U serisi işlemciler güç tasarrufu için üretilmiştir, overclock yapmayı başarsanız dahi stabilite sorunları ve aşırı ısınma sorunlarıyla boğuşursunuz.

@Az001 her laptop işlemcisi 80-90 arası çalışır diye bir kaide yok. i7 7500U işlemcili, tek fan ve tek bakır kanallı sistemim uzun oyun seanslarında bile 70'i geçmiyor.

birde soğutma önemli işlemcin normalde aşırı ısnıyor ise oc yaptığında shutdown yersin dikkatlı ol :)
Laptop kullanıyor konu sahibi.

Yani bu sistemde High 60 FPS oyun oynar mıyım.
Aynen kardeşim akarsın(!)
Buraya yazmak yerine Youtube platformundaki arama yerine ekran kartını/ sistemini yazarak daha net sonuçlara ulaşabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı