İşlemci önerisi

Judge2world

Centipat
Merhaba. İnşaat mühendisliği öğrencisiyim bir PC almam gerekiyor. Lenovo'nun Idepad Gaming 3 modelini düşündüm fakat işlemci olayı kafamı çok karıştırıyor. i5 10. nesil bir işlemci, gerek oyunlarda gerek çizim programlarında performansı iyi olur mu? Yoksa i7 alıp daha düşük bir nesil mi alayım? Veya i7 10. nesil ile i5 10. nesil arasında çok fark yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İş anlamında kullanmak istiyorsan i7 10.nesil alman daha mantıklı. Fakat i5 10. nesil de işini elbette görür. Şöyle bir şey var, bu sonuçta teknolojik bir alet ve sık sık değişimi yapılamıyor. Almışken alabildiğinin en iyisini almak daha mantıklı gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bütçeyi belirtseydiniz.

IMG_20201207_215108.jpg

Bu insanlar gelmeden seçiminizi yapın. Bence almışken İ7 alın.

Kusura bakmayın bütçe berlitmeyi unuttum 10 bine kadar çıkabilirim ve monster almaktan soğuttular beni çok kişi önermedi bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz?

Merhaba. İnşaat mühendisliği öğrencisiyim bir PC almam gerekiyor. Lenovo'nun Idepad Gaming 3 modelini düşündüm fakat işlemci olayı kafamı çok karıştırıyor. i5 10. nesil bir işlemci, gerek oyunlarda gerek çizim programlarında performansı iyi olur mu? Yoksa i7 alıp daha düşük bir nesil mi alayım? Veya i7 10. nesil ile i5 10. nesil arasında çok fark yaşar mıyım?
Mümkünse R7 4800H veya İ7 10875H gibi 8/16 yapıda sağlam işlemcilere bak ama bütçe yetmezse İ7 10750H veya R5 4600H gibi 6/12 işlemciler de işinizi görecektir. İ5 10300H gibi 4/8 işlemcileri o kullanım için tavsiye etmem.
Kusura bakmayın bütçe berlitmeyi unuttum 10 bine kadar çıkabilirim ve Monster almaktan soğuttular beni çok kişi önermedi bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?
F/P olarak bu mantıklı olabilir:

Mümkünse R7 4800H veya i7 10875H gibi 8/16 yapıda sağlam işlemcilere bak ama bütçe yetmezse i7 10750H veya R5 4600H gibi 6/12 işlemciler de işinizi görecektir. i5 10300H gibi 4/8 işlemcileri o kullanım için tavsiye etmem.

Hocam AMD istemiyorum. Sanırım Intel ı7 bir PC almam gerekecek herhangi bir ı7 10. nesil oluru mu peki?

Hocam AMD istemiyorum. Sanırım Intel ı7 bir PC almam gerekecek herhangi bir İ7 10. nesil oluru mu peki?
Dediğim iki İ7 arasında ciddi fark var. 10750H neredeyse R5 4600H performansı veriyor. Alacağınız minimum işlemci 10750H olsun ama 10875H alabilirsen o daha mantıklı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı