İşlemci önerisi

Melankolik

Centipat
Merhabalar, siz değerli bilgi sahibi kardeşlerime sesleniyorum, benim elimdeki sistem şudur:

Anakart: B150 M D3H Gigabyte.
İşlemci: Intel i5-6500
RAM: Kingston DDR4 2133 MHz 16 GB.
Power: High Power 750W bronz sertifikalı
Ekrankartı: RX580 OC Edition Armor 8 GB

Bu PC ile yayın yapamıyorum. Upload 3.89 işlemciden yani X264'den yayın açıyorum ancak Ultra faster da çalıştırıyor ama görüntü berbat. Bu yüzden yazdım, işlemci tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ben i7-6700 düşünüyorum, gerisini size bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapamıyacağınız için yazdığınız 6700 ve 7700 mantıklı ama size asıl tavsiyem bu tarz yayın ve Render işleri için imkanınız varsa Ryzen serisi bir işlemciye geçmeniz.

Anakartın da değişeceğini belirtmem gerekir.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim dediklerine katılıyorum fakat sizinde söylediğiniz gibi anakart da nasibini alacak fazla bütçem yok sadece işlemciyi değiştirerek 720 p 60 FPS'de çalıştıracak işlemci önerebilir misiniz? 6700 yeter mi sizce kalitesi mozaik gibi olmasın bana net bir şey söylersenız kafam rahatlıyacak :D.

İkinci el anakart piyasasını pek bilmiyorum.
İstersen anakart ikinci el uğraşmayıp bunu da alabilirsin.

Kralsın ne söyleyebilirm ki bu dediklerini işlemcimi sattıktan sonra hemen hayata geçiriyorum ve sana olumlu olumsuz dönüş yapıyorum çokteşekkür ederim vaktini bana ayırdığın için.

Rica ederim.

Elindekileri çıkardığın zaman sana farklı öneri de yapabiliriz belki o anki duruma bağlı olarak.
O zaman yeni konu da açabilirsin.

Bu arada Ryzen sistemlerde bellek de önemli yapabilirsen belleğin hızını da yükseltirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı