İşlemci Overclock Sorunu

NB voltage kuzey köprüsü voltajı olur CPU-GPU-RAM veri aktarımı için gereklidir 1.5v çok yüksek değer kuzey köprüsünün kafasını karıştırmış olabilirsiniz 1.3v yeterli olacaktır, Auto psi ayarı yaptığınız overclocka müdahale edip kilitliyor olabilir kapalı kalsın.

Şimdi 3.50 ile darboğaz sorunum var amacım 3.80 çıkarıp darboğazdan kurtulmak Aerocool vxplus 500 PSU var GTX 950 ekran kartına sahipim. 3.50 ile CS:GO'ya girdim 2 3 dakika sonra 68 dereceye çıktı daha da üstüne çıkmadı Dark Freezer X94rd soğutucum var kule tipi 2 fanlı ve tam güçte çalışıyor. İşlemcimin sıcaklıgı en fazla kaç derece olmalı?
NB voltage kuzey köprüsü voltajı olur CPU-GPU-RAM veri aktarımı için gereklidir 1.5v çok yüksek değer kuzey köprüsünün kafasını karıştırmış olabilirsiniz 1.3v yeterli olacaktır, Auto psi ayarı yaptığınız overclocka müdahale edip kilitliyor olabilir kapalı kalsın.
çok yordum sizi ama kusura bakmayın bir sorum daha var yaptıgım overclocku stabil oldugunu nasıl anlarım ?

Vcore voltajını 1.350mV yapın. olmazsa 1.375mV şeklinde ilerleyin
VTT voltajını 1.150mV yapın.
Frekansı 3.8GHz yükseltin.
RAM Frequency kısmını RAM'in orijinal frekansının bir tık altını seçin
Memory voltageyi 1.6V yapın.

Vcore voltajını 1.350MV yapın. Olmazsa 1.375MV şeklinde ilerleyin.
VTT voltajını 1.150MV yapın.
Frekansı 3.8GHz yükseltin.
RAM Frequency kısmını RAM'in orijinal frekansının bir tık altını seçin.
Memory voltageyi 1.6v yapın.

Bunu yaptıktan sonra yapmanız gerekenler.
OCCT ile 30dk stress testi.
Prime 95 ile 30dk stress testi.
AIDA64 ile 30dk stress testi.
Memtest86 ile 4-6 saat test.

Bunları yaptıktan sonra hiçbir hata ile karşılaşmadıysan sistemin gayet stabil diyebilirim ama önemli konu şu işlemcin AIDA64, OCCT testinde 85 dereceyi geçmemeli Prime 95 testinde 90 dereceyi geçmemeli.

Bunu yaptıktan sonra yapmanız gerekenler.
OCCT ile 30dk stress testi.
Prime 95 ile 30dk stress testi.
AIDA64 ile 30dk stress testi.
Memtest86 ile 4-6 saat test.

Bunları yaptıktan sonra hiçbir hata ile karşılaşmadıysan sistemin gayet stabil diyebilirim ama önemli konu şu işlemcin AIDA64, OCCT testinde 85 dereceyi geçmemeli Prime 95 testinde 90 dereceyi geçmemeli.
ben aslında şuan korkar gibi oldum 70 dereceyi gördüm üstelik kule tipi fanla (1800rpm)

Ben aslında şu an korkar gibi oldum 70 dereceyi gördüm üstelik kule tipi fanla (1800RPM)

Belirttiğim testlerde dediğim sıcaklıkları geçmedikçe korkulacak bir şey yok darboğaz oluyorsa mecbur overclock yapmalısın.

Allah kimseye darboğaz yaşatmasın :D Assassin's Creed oyunlarını oynayamıyorum :D gerçekten çok kötü bir durum.

Amin :D bende çift çekirdek E8400 var imza yerinde sistem özelliklerim yazıyor 3GHz'yi 4GHz yapabiliyorum ama stok fanla bir yere kadar 3.9'da duruyoruz işte darboğaz ortadan kalktı diyebilirim GTX 460 ile. Kafa kafaya gidiyorlar.

Amin :D bende çift çekirdek E8400 var imza yerinde sistem özelliklerim yazıyor 3GHz'yi 4GHz yapabiliyorum ama stok fanla bir yere kadar 3.9'da duruyoruz işte darboğaz ortadan kalktı diyebilirim GTX 460 ile. Kafa kafaya gidiyorlar.
Screenshot_2020-05-07-13-55-02-106_com.whatsapp.jpg

Bu özelliklerden hangisi açık olmali

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı