İşlemci park etme modu nedir?

ardab14

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci park etme modu hakkında birkaç sorum olacak:
1.%100 yaptığımızda FPS artışı sağlar mı?
2.Eğer CMD kodları yazıp etkinleştirmeseydim bu oran yüzde kaç olacaktı?
3.%100 yapmak işlemciyi her zaman (ağır yük altında olmadığı zamanlar internette gezmek vs.) yük altına mı sokar? Ve haliyle işlemci ömrüm kısalır mı?
4.%100 yaptığımda ısınma artar mı yoksa yük çekirdeklere dağılacağı için ısınma azalabilir mi?
(i5 9400F - stok fan)
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Şöyle açıklayayım;

İşlemcinin gerek duymadığında kullanmadığı çekirdekleri aktif etme işlemi diyebilirim hocam.

Örnek : Bir işlemi yapmaya 2 çekirdek yetiyorsa, işlemcin geriye kalan çekirdekleri park moduna alır, yani bekletir. Sen unparking yaparsan diğer çekirdeklerde çalışmaya başlar ve FPS artar mı orasını bilmiyorum.

Not: Ben Unpark etmeyi açıkladım yanlış anlaşılmasın.

Şöyle açıklayayım;

İşlemcinin gerek duymadığında kullanmadığı çekirdekleri aktif etme işlemi diyebilirim hocam.

Örnek: Bir işlemi yapmaya 2 çekirdek yetiyorsa, işlemcin geriye kalan çekirdekleri park moduna alır, yani bekletir. Sen unparking yaparsan diğer çekirdeklerde çalışmaya başlar ve FPS artar mı orasını bilmiyorum.

Not: Ben unpark etmeyi açıkladım yanlış anlaşılmasın.

Eger ayni kodlari yazip actigim gibi kapatirsam bu islemin yerini ayarlar sifirlanir ve hiç ayar yapmadigim haline doner mi islemci? Cunku kodlari yazdim açtım guc ve secenekleri ayar %100'du yani ben bunu ayarlamasam da %100'de mi olacakti?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı