İşlemci pin yamulması düzeltilebilir mi?

buguxx

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2019
Mesajlar
79
2 saat önce aldığım işlemcimi takarken içine ettim. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? İstanbul'da götürebileceğim bir yer var mı kuyumcular falan düzeltebiliyormuş sanırım. R5 5600 :(
 

Dosya Ekleri

  • B6F94719-DEF6-4606-97D5-A38F8CC8C770.jpeg
    B6F94719-DEF6-4606-97D5-A38F8CC8C770.jpeg
    170,8 KB · Görüntüleme: 140
  • A6C135F1-A5C8-4535-85E5-F452BF6F674F.jpeg
    A6C135F1-A5C8-4535-85E5-F452BF6F674F.jpeg
    171,8 KB · Görüntüleme: 133
Düzeltilme ihtimali yok mu?

Uzay teknolojisi ile üretilen bir donanımı kuyumcular tamir edemez, bence kimse tamir edemez.

Pin yamuldugu zaman pinlerin arasına yatay şekilde iğne sokulur ve yukarıya çekilir, yukarıya gelen iğnenin uzun tarafı tüm pinleri düzeltir ve kopmasını engeller.

Geçmiş olsun, bir matkap ile islemciyi delip onu anahtarlık olarak kullanabilirsin, ve kesinlikle ayrı bir havası olur.
 
@buguxx Gerek yok o kadarına. Düzgün bir işçilik ile düzelme ihtimali var elbette. Fotoğraflarda ben durumu tam anlayamadım. Eğilen çok fazla pin yoksa ve durumları çok kötü değilse bence denemeye değer. Zaten bir düzeltme yapıp, sokete oturttuktan sonra o eski şeklini büyük oranda alır tekrar.


@592041 Dramatize etmeyin olayı o kadar. Uzay teknolojisi falan diyerek abartmanın alemi yok. Evet işçiliği zor. Herkes yapamaz sadece. Yine de eli yatkın biri düzeltebilir. Her hasar gören pin yüzünden işlemci çöpe atılmaz. İğne sokulması gibi bir prosedür de yok. Ben SMD'lerde kullandığım sertleştirilmiş ince cımbız ile düzeltiyorum mesela. Elimde de sıvı temaslı bir B450M var. Onunla pin hizasını ayarlıyorum vakit olduğu zamanlarda. Keyfime göre yavaş yavaş düzeltiyorum ekseni kaçan pinleri. Nadir de olsa o hataya düşenler geliyor yardım için. Şimdiye kadar sadece bir işlemciye yardımcı olmak istemedim. O da paketten çıkardığı gibi zemine düşürmüş. 4-5 pini kopmuş, pinler kayıp ve geneli de eğilmiş. Uğraşılsa da değmiyor bu durumlarda. Belki 1 kopuk olur, denenebilir. Olmaz diye bir şey de yok gerçi. Uğraşanın sabrına ve yeteneğine bağlı.
 
Son düzenleme:
@buguxx gerek yok o kadarına. Düzgün bir işçilik ile düzelme ihtimali var elbette. Fotoğraflarda ben durumu tam anlayamadım. Eğilen çok fazla pin yoksa ve durumları çok kötü değilse bence denemeye değer. Zaten bir düzeltme yapıp, sokete oturttuktan sonra o eski şeklini büyük oranda alır tekrar.

@592041 dramatize etmeyin olayı o kadar. Uzay teknolojisi falan diyerek abartmanın alemi yok. Evet işçiliği zor. Herkes yapamaz sadece. Yine de eli yatkın biri düzeltebilir. Her hasar gören pin yüzünden işlemci çöpe atılmaz.

Abartmıyorum, sizin işlemciniz sanayi ortamında üretildi ise bir fikrim yok.
 
@592041 Aynen sanayide tamponcu Alien Ali usta üretti(!) Abarta abarta çatlayacaksınız yakında. Ben kendim hobi olarak düzeltiyorum diyorum. Size karışık geliyor diye kimse bu işlerle uğraşmıyor sanıyorsunuz. Komik olmayın. Silikon çip içerisinde bir işlem yapılmıyor. Dış bağlantı pinleri ile ilgili bir işlem altı üstü.
 
@592041 aynen sanayide tamponcu üretti(!) allien teknolojisi olur. Abarta abarta çatlayacaksınız yakında. Ben kendim hobi olarak düzeltiyorum diyorum. Size karışık geliyor diye kimse bu işlerle uğraşmıyor sanıyorsunuz. Komik olmayın. Çip içerisinde bir işlem yapılmıyor. Dış bağlantı pinleri ile ilgili bir işlem altı üstü.

Nasıl yaptığınızı bizler ile paylaşmak istersiniz diye düşünüyorum?
 
Abartmıyorum, sizin işlemciniz sanayi ortamında üretildi ise bir fikrim yok.

işlemci: Beni Türk sanayicilere emanet ediniz.

@592041 aynen sanayide tamponcu üretti(!) allien teknolojisi olur. Abarta abarta çatlayacaksınız yakında. Ben kendim hobi olarak düzeltiyorum diyorum. Size karışık geliyor diye kimse bu işlerle uğraşmıyor sanıyorsunuz. Komik olmayın. Çip içerisinde bir işlem yapılmıyor. Dış bağlantı pinleri ile ilgili bir işlem altı üstü.

Teknik servise götürülmesi her zaman daha iyi sonuçta bütün servis, garanti imkanı hava olsun diye sunulmuyor.
 
@592041 Yazdım öncesinde. Okuma zahmetine girin bari biraz. Size tutorial mı hazırlayım hırsınız geçsin diye? Bakın görün dediklerim kesmiyorsa. O işin de rehberini yapanlar vardır sitelerde. Mikroskop ve cımbız ile eğilen pinleri düzeltiyorum. Donör bir anakart ile de ince ayar yapıyorum AM4 soketlere. Yeri çok sıkıntılı değilse ve sayısı fazla değilse; izolasyon bandı ile çevresini yalıtıp 1-2 pin lehimlediğim de oluyor. Yalıtamadığım noktalarda zaten girmiyorum o işe. O da pek denk gelmiyor. Genelde uç ya da tam merkezden koptuğu için etrafı boş kalıyor biraz. Ben bunu geçim kaynağı olarak da yapmıyorum. Zaten işlemciden umudunu kesmiş kişilere yardımcı olmak için yaptığım bir şey. Başarı oranı da gayet iyi.


@SarışınHastası Garanti fabrikasyon hataları kapsar. Kullanıcı kaynaklı hasarlarda bir yükümlülükleri yok. Yine de gönderilebilir. Belki onarım konusunda bir güzellik yapabilirler. Onlara kalmış artık orası. Garantinin tanımı konusunda çok kafa karışıklığı görüyorum.
 

Geri
Yukarı