BilalTopcu7
Centipat
Daha fazla
- RAM
- 6 GB
- Anakart
- ASUS A55BME
Bundan en fazla 1 hafta önce bilgisayarımı açtım temizlemek için, açmışken termal macununu temizleyeyim dedim siz debilirsiniz ki AMD işlemcilerde kapak sorunu çok can yakıyor. Sürdüm termal macunu, kapatırken çok zor kapanıyor bayağı ittirmek gerek kapatamadım bir çektim soğutucu altında işlemci geldi. Herhalde sağlam tutmuyordu bende tekrar taktım ama pinlerine dikkat etmemişim biraz yamulmuşlar ve kopmuşlar. Yamulanları düzelttim, 3 tane kopuk vardı pinlerde bende taktım işlemciyi çalıştırdım yanık kokusu geldi kapattım bir diğer gün tekrar açtım yine yanık kokusu geldi bende açtım soğutucuyu aldım işlemciyi, işlemciyi daha düzgün bastırarak oturtturdum yanık kokusu geldi. Zaten bundan 2-3 ay önce ekran kartım yanmıştı bende işlemcinin kartını kullanıyordum görüntü için. Açtım PC'yi yanık kokusu gelmedi monitörün ışığı yanıp sönuyordu bende kapatıp işlemcinin içini açtım bir yanık gözükmüyor şimdi ben aynı işlemciden almayı düşünüyorum fakat anakartta mı bir sorun var yoksa işlemcimde mi bilemiyorum. Yanık kokusu nereden geldi bilemiyorum. Anakart bozuk ise aldığım işlemciyi de bozar mı bilmiyorum. Var mıdır fikri olan? İşlemcim: A8-5600K