İşlemci pinine taşan termal macun sorun yaratır mı?

Techno34

Decipat
Makaleler
4
İşlemci
Intel pentium p6200
Yaklaşık 5 dakika kadar önce termal macun yeniledim. Benden önceki bilgisayarcı hep kenarlara taşırmış. İslemcinin %75'i termal macun ile dolu pinlerin üstü falan. Zarar vermemek için ellemedim sadece yenileyip kapattım. Sorum şu elimdeki bilgisayarın 1 sene kadar beni idare etmesi gerekiyor. İşlemci pinleri üstüne taşan macun kurursa eğer işlemcimi bozar mı?

Eğer ağzına kadar termal macunla doldurduysan temassızlık olabilir. Onun dışında küçük kalıntılar sorun yaratmaz.

Ben sadece nohut tanesi kadar koyup kapattım tasirmadim. Benden önceki batırmış eski kalıntıları duruyor yani kurumak üzere. Umarim 2023 Haziranına kadar bir sıkıntı çıkarmaz.

İletken değilse bir şey olmaz. Bunun haricinde tek sorun, fazla taşarsa pindeki iletkenliği düşürebilir. Bu da soruna neden olur?

Hocam iletkenden kastınız nedir? Termal macun iletken mi?

Ben sadece nohut tanesi kadar koyup kapattım tasirmadim. Benden önceki batırmış eski kalıntıları duruyor yani kurumak üzere. Umarim 2023 Haziranına kadar bir sıkıntı çıkarmaz.

Hocam iletkenden kastınız nedir? Termal macun iletken mi?

Bazı termal macunlar içeriği dolayısıyla iletken olabiliyor. Bunların kullanımına dikkat etmek lazım. Fakat bu ürünler ortalama macunlara oranla çok daha pahalı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı