İşlemci Pinleri Yamulması

whatsername21

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar termal macun değişimi yapıyordum, (sistemi 3 ay önce aldım) daha sonra soğutucuyu söktüğümde termal macunun her yere taşmış olduğunu gördüm, daha sonra macunu hafifçe sildim sadece anakarttan ve işlemciden. Yeni macunu sürüp her şeyi geri taktım fakat sisteme görüntü gelmedi, farklı HDMI girişlerini vs denedim yine sonuç aynı, daha sonra işlemciyi yuvasından çıkardığımla bu manzarayla karşılaştım, pinlerin bazıları yamuk duruyor hatta 1 tanesi kopmuş gibi görünüyor. Bu durumda ne yapmalıyım? Garantisi devam ediyor bütün parçaların fakat garanti kapsamında değerlendirirler mi sizce?

Dosya Ekleri

• 30B3A860-6798-4169-9333-50B56B81E1F4.png
    30B3A860-6798-4169-9333-50B56B81E1F4.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 96
  • 1E8ABFD8-DE3F-441B-A64C-C73A9AC62AA3.png
    1E8ABFD8-DE3F-441B-A64C-C73A9AC62AA3.png
    1.014,3 KB · Görüntüleme: 93
Garanti bence kabul etmez. Kullanıcı hatasına girer gibi geliyor.

Kullanıcı hatası diye kabul etmezler cımbızla düzeltmeye çalışın. Ayrıca 3 aylık kasanın neden macun değişimi yapıyorsun ki en 1 1.5 yıl da bir yapın.
Hocam çünkü kasayı itopya'dan aldım, stock soğutucu vardı üzerinde, kendi soğutucumu takmak için çıkardım stock soğutucuyu bi baktım her yere termal macun sıçramış, yani itopyadakiler artık fazla mı sürdüler macunu bilmiyorum. Ben de kulak çubuğunun ucunu alkolle nemlendirip sildim, daha sonra işlemciyi çıkardım işlemciyi de silmek için çünkü resmen işlemci macun içinde yüzüyordu, daha sonra macunun işlemcinin altına kadar taşmış olduğunu gördüm bu yüzden de oraları da hafifçe silip işlemciyi geri taktım, hepsi bu kadar.
Garantinin kabul edeceğini sanmıyorum. Peki bu nasıl oldu? İşlemciyi yuvasından çıkardınız mı?
İşlemciyi yuvasından çıkardım fakat çıkarma sebebim işlemcinin macun içinde yüzüyor olmasıydı, fotoğrafta görülüyor mu bilmiyorum fakat işlemci soketinin kenarındaki beyaz macunlar bana ait değil, resmen soketin içine bile macun dolmuş, bu yüzden temizlemek adına sildim sadece.
Garanti bence kabul etmez. Kullanıcı hatasına girer gibi geliyor.
Kabul etmez bence. Kullanıcı hatası kaynaklı. Üstelik termal macun sürmek sanırım garanti dışı yapıyor. (Emin değilim.)
Haklısınız hocam, ben de garantiyle vs hiç uğraşmayacağım zaten, direkt yeni anakart alacağım mecbur. Benim hatam çünkü pinlerin yamulması, her ne kadar niyetim iyi olsa da sildiğim için yamuldu pinler, gerçi o termal macunu soketin içine kadar taşıracak şekilde süren İtopya'nın da hatası yok değil.

Son düzenleme:
Hocam çünkü kasayı itopya'dan aldım, stock soğutucu vardı üzerinde, kendi soğutucumu takmak için çıkardım stock soğutucuyu bi baktım her yere termal macun sıçramış, yani itopyadakiler artık fazla mı sürdüler macunu bilmiyorum. Ben de kulak çubuğunun ucunu alkolle nemlendirip sildim, daha sonra işlemciyi çıkardım işlemciyi de silmek için çünkü resmen işlemci macun içinde yüzüyordu, daha sonra macunun işlemcinin altına kadar taşmış olduğunu gördüm bu yüzden de oraları da hafifçe silip işlemciyi geri taktım, hepsi bu kadar.

İşlemciyi yuvasından çıkardım fakat çıkarma sebebim işlemcinin macun içinde yüzüyor olmasıydı, fotoğrafta görülüyor mu bilmiyorum fakat işlemci soketinin kenarındaki beyaz macunlar bana ait değil, resmen soketin içine bile macun dolmuş, bu yüzden temizlemek adına sildim sadece.

Haklısınız hocam, ben de garantiyle vs hiç uğraşmayacağım zaten, direkt yeni anakart alacağım mecbur. Benim hatam çünkü pinlerin yamulması, her ne kadar niyetim iyi olsa da sildiğim için yamuldu pinler, gerçi o termal macunu soketin içine kadar taşıracak şekilde süren İtopya'nın da hatası yok değil.
Hazır sistem alırken 2 kere düşüneceğim hocam bu konuyla birlikte. Tekrar geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı