İşlemci pinleri zarar görmüş müdür?

Thundem

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
1.141
Çözümler
1
Bugun termal macun değiştirirken, vidalarının hepsini sökmeden işlemcinin de soğutucuya yapışıp geldiğini hissettim sonra vidaları tamamen söküp soğutucuyu anakarttan çıkardığımda işlemci yerinde duruyordu sadece soğutucu çıkmıştı. Mantıken işlemci soğutucuyla beraber çıkmış olsaydı vidaları tamamen çıkarttığımda anakartta değil soğutucuda yapışık dururdu değil mi? Aklıma takılan şey, soğutucunun diğer vidalarını sökerken, işlemcinin o anda soğutucudan düşüp tekrar sokete girme ihtimali yoktur değil mi, öyle olsaydı anakarta cuk oturmaz çıktığı belli olurdu diye düşünüyorum. Bu arada işlemciyi de pinler zarar görmüş mü diye AIDA 64 testinden geçirdim ve 12 dakika içinde bir sorun gerçekleşmedi. Olsaydı mavi ekran vs. kendini belli ederdi değil mi?
 
Bugün termal macun değiştirirken, vidalarının hepsini sökmeden işlemcinin de soğutucuya yapışıp geldiğini hissettim sonra vidaları tamamen söküp soğutucuyu anakarttan çıkardığımda işlemci yerinde duruyordu sadece soğutucu çıkmıştı. Mantıken işlemci soğutucuyla beraber çıkmış olsaydı vidaları tamamen çıkarttığımda anakartta değil soğutucuda yapışık dururdu değil mi? Aklıma takılan şey, soğutucunun diğer vidalarını sökerken, işlemcinin o anda soğutucudan düşüp tekrar sokete girme ihtimali yoktur değil mi, öyle olsaydı anakarta cuk oturmaz çıktığı belli olurdu diye düşünüyorum. Bu arada işlemciyi de pinler zarar görmüş mü diye AIDA 64 testinden geçirdim ve 12 dakika içinde bir sorun gerçekleşmedi. Olsaydı mavi ekran vs. kendini belli ederdi değil mi?

Pinlerde sıkıntı olsa görüntü alamazdınız zaten sorun yoktur.
 
Bu şekilde işlemciyi çıkartırken fırlatanlar bile oluyor pinlere denk gelmeden düştüğünde bir sorunla karşılaşmıyorlar okuduğum kadarıyla. Bu onların yanında çok basit bir konu. Test ederken de herhangi bir problem çıkmadığına göre içiniz rahat olsun.
 
Arkadaşımın Ryzen 5 2600 işlemcisinin macununu değiştirmek için soğutucuyu çıkarmaya çalıştığımda işlemci de beraber gelmişti. Tekrardan takıp macunu değiştirdim. Çalıştı. İnternetten baktığımda Ryzen işlemcilerin soğutucusunu sökmeden önce fön makinesiyle biraz sıcak hava tutmak gerektiğini anlatan yorumlar vardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı