İşlemci pinlerine termal macun değdi

murat_02

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
560
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D Anakart: MSI B450 M2 PRO GPU: ASUS ROG STRİX RTX 2080 8GB RAM: 16 Gb (8x2) Corsair Vengeance 3200 MHZ KASA+PSU: Corsair 300R - 600+80 Watt SSD: MLD M300 1 TB M2 SSD.
Cinsiyet
Erkek
3-4 işlemci pinine az miktarda termal macun değdi, iğne ile biraz temizlememe rağmen pinlerin alt kısımlarında bakınca grimsi görünüyor ve kurudu, işlemciyi taktığım sistem açılıyor herhangi bir sorun gözlemlemedim. Bir sorun yaratabilir mi? Isınma durumu hariç Ryzen 2600X işlemcide bir sorun gözlemlemedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun iletken bir madde değil, bu şekilde kullanabilirsiniz.
 
Elektriksel iletken değil, ısıl iletken.
 
Termal macun iletken bir madde değil, bu şekilde kullanabilirsiniz.
Teşekkürler, peki anlamadığımdan soruyorum, elektriksel olarak yalıtkan olduğu için veri aktarım hızında yavaşlık, kararsızlık ya da CPU performansını olumsuz etkileyebilir mi bu durum?
 
Kuru bir diş fırçası ile te temizleyebilirsiniz, bastırmada yavaş yavaş yapmak şartı ile. Kendine güvenmiyorsan bir bilgisayacıyada temizletebilirsin. Gönlün rahat etsin.
 
Merhaba sıvı halde iken herhangi bir fırça ile macuna müdahale etmeyin dahada pınlerı mahvedersiniz yapmanız gereken kış ayındayız 1-2 saat balkonunuzda bekletirseniz termal macun katı bir hale geçecektir fırçayı sıvı kullanmadan yavaşça kullanabilirsiniz lakin bunu göze almanızı tavsiye etmem bir teknik servise götürmenizi tavsiye ederim
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı