İşlemci, PSU ve Kasa Önerisi

Adam 5000 lira bütçem var yazmış; kasa, PSU, işlemci ve monitöre ihtiyacım var demiş. Siz monitör hariç geri kalanları 4000 lira tutturmuşsunuz. 1000 liraya 2K monitör varsa söyleyin, ben de alayım. Mantıklı şeyler yazın lütfen.

Monitör olarak 2K kesin mi sizce yoksa 1080P'de yüksek FPS mi oynamak daha mantıklı bir seçenek olur.

2K 144 HZ iyi bir seçenek olur. 2070 Super 1080P 240 FPS verir mi emin değilim, bilgisi olan arkadaş varsa yazabilir. Verecekse rekabetçi oyun oynadığınız için 1080p 240 Hz bir monitör de olur. Eğer veriyorsa daha güçlü bir işlemci gerekir, Ryzen 5 3600X veya daha güçlüsü Ryzen 7 3800X gibi. Tercih sizin, sevgiler.

Son düzenleme:
5000 lira bütçem kaldığı için 3700x yerine 3600x bakıyorum yada durma göre 3600 olacak.
Power olarak Aerocool 700W 80+ Bronze KCAS PLUS Serisi Güç Kaynağı düşünüyorum fiyatı 450 TL.

Arkadaşlar sizce bu iki kombinasyonu düşünmeli miyim 770 TL yapıyor fiyatı. Büyük oranda karar verdim gibi. Ama bu iki bileşende sizce bir eksik var mı. İleride beni sıkıntıya düşürecek bir olay.

Daha mantıklı oldu.

Monitör:

Son düzenleme:
Arkadaşlar 24 inch monitör önerebilecek var mı? 2000 TL bütçede 144-165 Hz, 2K çözünürlükte.

Ekran kartı: ASUS Dual 2070 Super.
Arkadaşlar bugun işlemciyi de sisteme dahil etmiş bulunaktayım. Ana parçalar son halini aldı. Ama Power ve kasa konusunda hala kararsızım.

Ayrıca monitör konusunda da kararsızdım. 24 inch mi yoksa 27 inch mi konusunda. O konu bugün kafamda netleşti. Daha çok FPS oyunları oynayacağım için 24 inch bir monitör almaya karar verdim. Ama devamındaki kararsızlığım 1080P mi yoksa 1440P mi olmalı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Kalan bütçe 3500 TL

aldıklarım:
anakart: Gigabyte X570 ud.
RAM: Corsair 16 GB (2*8) RAM 3600MHz.
ekran kartı: ASUS Dual 2070 Super Evo OC 8 GB.
işlemci: Ryzen 5 3600X

almadıklarım: (Önerileriniz nelerdir?)

Power:
Kasa:
Monitör:

PSU:

Kasa:

Monitör olarak ben 2K öneririm.

Sahibindenden ikinci el Power aradığım zaman önerdiğiniz Power markasının yine Gold modeli 2. olarak fazla sayıda çıkıyor. Merak ettiğim konu. İnsanlar neden elden çıkarmak istiyor. High Power markasına da bir türlü alışamadım. Siz de ısrarla sebep belirtmeden aynı Power'ı öneriyorsunuz.

Aşağıdaki şekil kasa ile beraber sizin belirttiğiniz Power var o şekil mantıklı mı peki.

Buradaki 5 fanın 2 tanesini üstte takarım diye düşünüyorum 2 ön 2 üst 1 arka şeklinde. Havalandırma bu şekil daha sağlıklı olacak gibi geliyor bana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı