İşlemci sıcak olmamasına rağmen sıcak gözüküyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 3330 Ddr3 12gb ram Rx 580 8 gb 2048sp.
Meslek
Öğrenci.
Anakart
ASUS 1155 pin gerçekten lazımsa bakar yazarım mode
İşlemcim oyunda drop yemeye başladım Afterburner'i açınca işlemcimin 105 derece olduğunu gördüm ama fan bloğu soğuktu dokununca. Aynı sorun ilk taktığımda da olmuştu. İşlemciyi anakarttaki pinleri temizledim işlemcinin pinlerindeki tozları aldıktan sonra düzeldi ama bu kez düzelmedi bu yüzden de işlemci kendini kısıyor, drop yiyorum ama dediğim gibi işlemci sıcak değil. Bu ısınınca kısıtlamayı kapatabilir miyiz?

İşlemicinin üstündeki gri macunu temizlediniz mi? Temizlediyseniz tekrar sürdünüz mü?

Termal macunu bir leke pislik vs sanıp silmiş olabilirsiniz.
Evet yaptım fakat işlemci gerçekten ısınmıyor. Fan bloğunu derece ile ölçtüğümde soğuktu.

Stok fan mı? Fan tam oturuyor mu?
Evet (işlemci gerçekten sıcak değil) fan bloğunu ölçtüm gerçekten sıcak değil öyle görünüyor ama sıcak değil.

Demiştiniz ya macunu tekrar sürdünüz mü? Diye evet yaptım fakat işlemci gerçekten sıcak değil.

Fan blogu buz gibi olur daima. Orada kare olan işlemci sıcak olur o minicik küp ateş gibi oluyor. Ona istesen de dokunamazsın. Sorun yok aslında yanlış gösterdiği falan yok.
sıcak olan parça bu:

Sorun yok derken ölçülerde sorun yok. 105 derece normal değil. Sıvı metal termal macun dene.

Hocam fan mı sıcak değil? İşlemci mi? Anlamadım. Fan çalışıyor değil mi?

Abi fan çalışıyor hiçbir sorun yok işlemcinin ısınması için sabah kapatıp gittim geldim açtım PC'yi oyun kasıyor işlemci sıcak gözüküyor. Gerçekten sıcak değil fanın hava üflediği bloka baktım soğuk.

Abi i5 3. nesil işlemcim var. Sabah PC'yi kapattım gittim akşam geldi maçtım oyuna girdim drop yemeye başladım Afterburner'i açtım 105 derece gözüküyor işlemci sıcak değil termal macun yeni fan oturuyor. Hiçbir sorun yok.

İntel Cpu Stok Fan E97378 1150-1151-1155P İşlemci Fanı

Intel stok fan fanın altında aleminyum blok var termometreyle ölçünce soğuk çıkıyor işlemci ısınınca doğal olarak bloğunda ısınması gerekiyor.

Bekleyin fotoğrafları atıyorum öyle anlarsınız umarım beni.
Termometredeki sıcaklık fanın üstüne koyulan bloğun sıcaklığı işlemci gerçekten 105 derece olsa o bloğun da daha sıcak olması gerekmez miydi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…