İşlemci sıcaklığı 101-102 derece

lospartizan

Kilopat
Bugün CS:GO'da FPS bayağı bir düşmeye başladı. Arada sırada da drop yiyordum. Arkadaşıma bu durumu söyledim o da sıcaklıkları kontrol etmem için MSI Afterburner indirmemi söyledi. İndirdim ve CPU 1-2-3-4, hepsinin derecesi 101-102 arasıydı. Arkadaşım bu durumun normal olmadığını söyledi. Termal macunun 6 ayda bir değişmesi gerektiğini söyledi. Size sorum oyunlarda FPS düşmesi sorunu bunla mı alakalıydı ve ben bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim? Termal macun alsam olur mu bu iş yani? Şu anda takılı fanın üstünde Intel yazıyor. Stok fan deniliyormuş sanırım. Her neyse ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün CS:GO'da FPS bayağı bir düşmeye başladı. Arada sırada da drop yiyordum. Arkadaşıma bu durumu söyledim o da sıcaklıkları kontrol etmem için MSI Afterburner indirmemi söyledi. İndirdim ve CPU 1-2-3-4, hepsinin derecesi 101-102 arasıydı. Arkadaşım bu durumun normal olmadığını söyledi. Termal macunun 6 ayda bir değişmesi gerektiğini söyledi. Size sorum oyunlarda FPS düşmesi sorunu bunla mı alakalıydı ve ben bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim? Termal macun alsam olur mu bu iş yani? Şu anda takılı fanın üstünde Intel yazıyor. Stok fan deniliyormuş sanırım. Her neyse ne yapmalıyım?
FPS düşmesinin nedeni işlemci yüksek sıcaklıktayken CPU'nun mhz düşürmesidir muhtemelen. Fanlarınızı temizleyip kaliteli bir termal macun ile tekrar takın sorununuz muhtemelen düzelecektir.

İşlemcinin hali böyleydi. Aldığımdan beri ilk defa açıyorum :D
islewmci.png

Bak unuttum komik gelecek bu gece illa oynamak istiyorum diyorsan ve yapabilirsen macunu temizledikten sonra kenarlardan taşmayacak şekilde homojen olması şartıyla diş macunu sür. Denedim işe yarıyor ama geçici en kısa zamanda termal macun sür :)

Çok teşekkür ediyorum. Bugün Arctic MX-4 termal macunu sipariş ettim. Kasa fanlarını falan temizlerken birden senin dediğin şey aklıma geldi. İşlemci fanını temizledikten sonra diş macunu sürdüm. Masaüstünde 60 - 70 derece arası iken şu anda 40 - 48 derece arasında ve CS:GO'da 101 - 102 dereceleri görüyordum. Şu anda 70 dereceyi geçmiyor Full 65 67 falan. Gerçekten diş macunu sürmek de işe yarıyormuş.

Matebook 14 Call of Duty de işlemci sıcaklığı 102 dereceyi görüyor. Termal macunu 1 hafta önce değiştirmiştim (Arctic MX-4) olmadı bir daha değiştirdim dün, ama yine 102 dereceyi görüyor. Bunları yazarken 47-62 derece arası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı