İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülebilir?

thawne77

Picopat
Daha fazla  
Sistemim:
Anakart: Gigabyte B350M D3V.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: ASUS TUF GT 1660S 6 GB.
Kasa: Frispy ama hangi modeli olduğunu hatırlamıyorum.
RAM: Kingston 2x8 Value RAM 2666MHz.

Recep Baltaş`ın videosunu izledim ama anakart BIOS'u farklı olduğu için yanlış ayar yapmaktan korktum voltaj degeri veya diger ayarlar nasıl olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj değerlerinin nasıl olması gerektiğini biz bilemeyiz çünkü bu ayarlar işlemciden işlemciye değişiklik gösterir, Ryzen Master programını indirip orada doğru voltajı bulduktan sonra bu voltaj ayarlarını BIOS'tan kalıcı hale getirmelisin, YouTube'da bunu anlatan videolar var.

BIOS'tan PBO - CPB kapat. Klasik. Bunları anlatmayalım artık.

Performans kaybı olmadan soğutmak istersen en temel çözüm soğutmaya bir miktar bütçe ayırmak. Ryzen 5 2600 aşırı ısınan bir işlemci değil, maksimum 200 liralık bir soğutucu alsan işini görecektir. Öneri olarak Snowman T6 diyebilirim ancak soğutucu önerisi verebilmem için kasa modelini tam belirtmeniz gerekli.

Benim bütçem yok soğutucu alamam diyorsan da undervolt yapabilirsin ancak işlemciden işlemciye değişiklik gösteriyor undervolt performansı. Mesela X işlemcide Y GHz Z voltaj tutarken başkasının T işlemcisinde Y GHz ve Z voltaj tutmayabilir. Bunu ancak deneyerek bulabilirsin. Denemek istiyorsan da biraz bilgi edinip öyle uygula.

CPB kapatmak kestirme çözümdür ancak performans kaybı yaşatıyor %15-20 kadar.

Hocam naptın ? %20 kadar değil, atma En fazla %10 civarı, videoları var hatta youtube'da, 5- 10 fps falan anca fark var.

Hocam naptın ? %20 kadar değil, atma En fazla %10 civarı, videoları var hatta youtube'da, 5- 10 fps falan anca fark var.
Sadece işlemci bazlı %20 performans kaybı. Ki şunu da hatırlatmakta fayda var, kullandığın ekran kartını ucu ucuna besleyen bir işlemci kullanıyorsan ve sen gidip onda CPB kapatırsan darboğaz kaynaklı FPS düşüşü bile yaşarsın. Atacak bir şey yok, görünen köy kılavuz istemez. CPB kapat geç demekle olmuyor tüm bunları düşünerek yardımcı olmanız gerekmekte.

Ben videosuna baktım , AC Oddsey'de 4 fps, Battlefield 5'te falan 10 fps civarı idi. 160 fps veren bir oyun düşürsek, performans kaybı %7 falan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…