İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülebilir?

Ben videosuna baktım , AC Oddsey'de 4 fps, Battlefield 5'te falan 10 fps civarı idi. 160 fps veren bir oyun düşürsek, performans kaybı %7 falan.
Böyle bir oranlama yok at bunu kafandan. 60 FPS veren oyunda CPB kapatınca 50 FPS'ye düşüyor diye 160 FPS veren bir oyunda da 150 FPS alırım diye bir şey yok. Valorant gir bakalım CPB kapattığında 35 FPS gibi bir düşüş oluyor. Şimdi şöyle diyeceksin muhtemelen; zaten Valorant'ta yüksek FPS alıyorsun 35 FPS'ten ne olacak. Input lag FPS arttıkça azalır ve bu da oyun için olumlu bir durum.

Böyle bir oranlama yok at bunu kafandan. 60 FPS veren oyunda CPB kapatınca 50 FPS'ye düşüyor diye 160 FPS veren bir oyunda da 150 FPS alırım diye bir şey yok. Valorant gir bakalım CPB kapattığında 35 FPS gibi bir düşüş oluyor. Şimdi şöyle diyeceksin muhtemelen; zaten Valorant'ta yüksek FPS alıyorsun 35 FPS'ten ne olacak. Input lag FPS arttıkça azalır ve bu da oyun için olumlu bir durum.
Bahsettiğin azalma bende olmadı.

Turbo Boost'u disable yaptım ve 3.60 GHz'de sabit kalıyor, ısıda büyük oranda düşüş yaşadım fakat sanki ekran kartına yük binmiş gibi hissettim. Ekran kartı yük altında 75 dereceyi görüyor ama işlemcide Turbo Boost'u açınca düşüyor, sebebi nedir?

Valorant işlemci sömüren bir oyun. Oyundan saymıyorum bile. :D Ancak şöyle bir sistemde genel olarak sıkıntı yapacak bir performans kaybı olmaz. Günün sonunda her türlü memnun eder.

Dostum Valorant, CS gibi oyunlarda zaten 300 - 350 FPS alıyorsun. 35 FPS düşse hissetmezsin. İnput lag olayı için de 120 FPS gayet yeterli. Ben bazen FPS sabitleyip oynuyorum, dalgalanma olmasın diye. 144 veya 120'ye sabitliyorum. Zaten monitör 60 Hz, pek bir performans kaybı hissettirmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı