İşlemci soğutucu fanı dengesiz şekilde dönme sorunu

CASPER78

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. Masaüstü bilgisayarımı taşınma gerekçesi ile 1 ay gibi uzun bir süre çalıştırmamıştım. Bugün bilgisayarımı kurduğumda karşıma videoda izleyeceğiniz sorun çıktı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı prizlerde kontrol ettim. Tüm sistemi en baştan söktüm tekrar topladım fakat yine aynı. 1 ay çalışmayınca olmuş olabilir mi?

Sadece kasa bağlı denedim ekrana zaten görüntü gelmiyor. Arkadaşın evinde dahi denedik bizim prizde sorun vardır diye fakat orada da aynısını yaptı.

Elimde güç kaynağı maalesef bulunmuyor.

Arkadaşlar işlemciden kaynaklanıyor olabilir mi?

PSU
Isı çipi
Fan

Yukarıdaki üç olasılık varken Cpu'dan endişelenmezdim.
Atmadıysanız, stok fanı takıp deneyebilirsiniz.
Stok fan olsun veya olmasın cpu fanını çıkartıp, varsa tozlarını temizleyip geri takın.

Bir de PSU için bir deneme yapabilirsin, mesela sistemi olabildiğince elektriksiz bırak, mesela DVD playerın güç kablosunu çıkar, 2.HDD'n varsa kablosunu çıkar, ekran kartınınkini de çıkart, aklına gelen başka parçalarınkini de çıkarıp bir de öyle dene.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı