İşlemci soğutucu RAM'lere baskı yapar mı?

EminKaymaz

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston Beast Black 8GB 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 DDR4 Ram
Ekran kartı
ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB GDDR6 12
Anakart
ASUS PRIME A520M-K 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekird
Hocalarım Thermalright Pearless Assasin 120 SE TL modelini alıp montajlamayı düşünüyorum. Fakat forumda okuduğum kadarıyla RAM'lere baskı yapabiliyormuş. Sizce bende de yapar mı? Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden iyi Sosyaller.

Kasam.

Son düzenleyen: Moderatör:
nasıl bir baskıdan bahsediyorsunuz. Sisteme yük oluşturur olarak mı yoksa fiziksel olarak bir baskı mı

Nasıl bir baskıdan bahsediyorsunuz. Sisteme yük oluşturur olarak mı yoksa fiziksel olarak bir baskı mı?

Fiziksel hocam.

Fanlari zaten harici olarak monte edildiyor. Degerse birazcik daha yuksege takarsiniz ve olur.

Kasaya uyar mı hocam, temperli cama denk gelir mi?

Hocam RAM boyu 34 mm kısa boylu yani çok fiziksel baskı yapmaz diye düşünüyorum fakat emin olmak istedim.

Son düzenleme:
Hocalarım fikirleriniz için teşekkür ederim tek sorum fanın vidalarını çok sıkmak baskı yapıp pinlere zarar veriyor diye biliyorum ne kadar sıkmak lazım.

@SSDKullaniyorum @fy93 @wrkkenn hocalarım fanları taktım çalışıyorlar egzoz fanına hava iyi geliyor ters taktığımı sıcaklığa bakıp mı öğrenebilirim yoksa egzoz fanına iyi hava gelmesinden mi?

Son düzenleme:
Hocalarım fikirleriniz için teşekkür ederim tek sorum fanın vidalarını çok sıkmak baskı yapıp pinlere zarar veriyor diye biliyorum ne kadar sıkmak lazım.

@SSDKullaniyorum @fy93 @wrkkenn hocalarım fanları taktım çalışıyorlar egzoz fanına hava iyi geliyor ters taktığımı sıcaklığa bakıp mı öğrenebilirim yoksa egzoz fanına iyi hava gelmesinden mi?
Aşırı sıkı olmadığı sürece sıkıntı olmaz çok takmayın o meseleyi.

Fanların zaten yanlarında işaret olması lazım.
Havayı üflediği yer egzoz fanı olsun, soğuk hava önden gelip arkaya gidecek şekilde ayarlarsınız yani.
Eğer elinizle anlayamazsanız bi' tane A4 kağıdı tutmayı deneyebilirsiniz.

Aşırı sıkı olmadığı sürece sıkıntı olmaz çok takmayın o meseleyi.

Fanların zaten yanlarında işaret olması lazım.
Havayı üflediği yer egzoz fanı olsun, soğuk hava önden gelip arkaya gidecek şekilde ayarlarsınız yani.
Eğer elinizle anlayamazsanız bi' tane A4 kağıdı tutmayı deneyebilirsiniz.

Hocam vidalar zorlanınca bıraktım altında işlemci olduğu için vida artık sıkılmayacak hale getirmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı