Islemci sogutucusu alınır mı?

batuwanye

Hectopat
RAM
16
Ekran kartı
RX6600XT
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba Ryzen 5 5500 ve stok sogutucusunu kullanmaktayim yaz aylarinda bosta 50-60 derece oluyor ve yukte RDR2 yuksek grafiklerde vb islemci 80-90 derecelerine dayaniyor. Malum okullar acilacak ve pek fazla oyun oynamayi dusunmuyorum sizce islemci sogutucusu ve macun yenilemeli miyim? Yenilemeliysem sizce ne almalıyım? ( şu anki sistemi tam 1 yıldır kullanıyorum kasanin ici temiz fakat stok sogutucu ve stok macun duruyor.)

Merhaba Ryzen 5 5500 ve stok sogutucusunu kullanmaktayim yaz aylarinda bosta 50-60 derece oluyor ve yukte RDR2 yuksek grafiklerde vb islemci 80-90 derecelerine dayaniyor. Malum okullar acilacak ve pek fazla oyun oynamayi dusunmuyorum sizce islemci sogutucusu ve macun yenilemeli miyim? Yenilemeliysem sizce ne almalıyım? ( şu anki sistemi tam 1 yıldır kullanıyorum kasanin ici temiz fakat stok sogutucu ve stok macun duruyor.)

Hocam aynı işlemci stok soğutucuyla ben Max 70 dereceyi görüyorum RDR 2 de termal macun yenileyin yeterli.

Yaz sıcaklarından dolayıdır bu sıcaklık ya macun yenileyip idare edersiniz yada kule tipi soğutucu alırsınız bence kasanız 155mm işlemci soğutucu destekliyorsa Snowman T6 Ultra, desteklemiyorsa Snowman X6 alın derim fiyat performans olarak bunları öneririm. Bir de mx6 veya daha çok bütçe verebilirseniz kyronaut termal macun alabilirsiniz kronautu hem işlemci hem ekran kartında uygulayabilirsiniz birkaç derece düşüş sağlayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı