İşlemci Soğutucusu Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

İlk önce soğutucunun ağırlığına bakmalısınız, blokun üzerinde kaç tane bakır boru olduğu önemli, yapacağınız hız aşırtma işleminden performans almak istiyorsanız bakır boru sayısı 4 ve üstü olmalı. Soğutucu blokun fanı ikinci planda, ancak kalitesiz bir fan ile normal bir fan arasında 6-7 derece fark olabiliyor, buna da dikkat etmek lazım.

Önceki açtığınız konuyu hatırlıyorum, bence gereksiz ama siz bilirsiniz tabii. Ömrüne dikkat edin, soğutucunun RAM'i bloke etmeyeceğinden emin olun.
Kafamı karıştırıyor insanlar:)
Bence ilk bakılması gereken şey, TDP türünden desteklenen miktar.
Bunu nerden bulabilirim. Soğutucuların üretici sitelerinde göremedim ama?

Eğer bütçe varsa almalısınız tabii ki. :) Ben de 2 gün sonra alacağım, Core Frozr S veya L düşünüyorum.
Bu AMD dert yemin ediyorum🤣 Neden onu tercih ettin peki mesela sen? "Ejderiya" deme sakın🤣

Yok yok, marka takıntım istisna olmadıkça yok. İçinden kaliteli macun çıkması, soğutma performansı ve rakiplerine göre cidden çok çok fazla uzun fan ömrü. Torx fan da bir etken. Core Frozr L modeline 150.000 saat çalışma ömrü biçilmiş.

@painkiller
CM için;

MSI;
sadsadasd.PNG

Son soğutucu için veriye ulaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı