İşlemci Soğutucusu Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Ne gibi? 75 derece bu sıcaklar için sıkıntı yok denebilir.
Bence de ama nedense millet anlık 80 civarına gelip geri dönmesine baya taktı kafayı ben de anlamadım. CBP'yi kapatayım mı diyorum bu sefer de en az 20 FPS civarı düşüş yaşarsın diyorlar. Anlamadım gitti.

Bence de ama nedense millet anlık 80 civarına gelip geri dönmesine baya taktı kafayı ben de anlamadım. CBP'yi kapatayım mı diyorum bu sefer de en az 20 FPS civarı düşüş yaşarsın diyorlar. Anlamadım gitti.
20 FPS biraz abartı deneyip görebilirsiniz isterseniz.

Yük testi yaptınız mı? Oyun için 75 derece perk dert edilecek bir şey değil.

Stok soğutucu için iyi denebilir.

CPB kapalı FPS testi yaptınız mı?
Yok daha ona bakmadım birazdan bakarım ona da. Bakalım ne kadar düşürüyormuş.
Stok soğutucu için iyi denebilir.

CPB kapalı FPS testi yaptınız mı?
Şimdi kontrol ettim. FPS ağır oyunlarda ortalama 10-12 civarı düşüyor. Sıcaklık ise 80'den 64'e iniyor direkt. Cidden garip bir şey:)

Bir sorum daha var. Bir oyunun HDD veya m.2 nVME SSD'ye kurlu olması sıcaklığı, işlemciye binen yükü, FPS'i etkiler mi ciddi oranda?

Son düzenleme:
Bence benchmark'lara bakmak en faydalisi. Her kasanin akustik yapisi farkli. Sicakliga gore de RPM degistiginden kimi sogutucular sadece son hizda cok gurultulu calisiyorlarken kimisi orta siddette bile rahatsiz edebiliyor.

Ayrica sogutucu alirken mumkunse normalize olma suresine de bakmak gerekiyor. Bazi sogutucular CPU nun cok hizli sicaklik degisimi gostermesine sebep oluyor.

Ne demek istedigimi GN cok guzel izah etmis: Why Most Cooler Tests Are Flawed: CPU Cooler Testing Methodology

Ben sahsen sogutucu alirken:
1) Performansi iyi mi? ( Max sicaklik , max DBA, steady-state suresi )
2) Monte etmek kolay mi? ( Bazilari gercekten kanirtiyor )
3) RAM'leri ezecek mi?
4) Kasaya sigacak mi?

Konularina bakiyorum. RGB ve gurultu umrumda degil, hatta fan sesi hosuma bile gidiyor tadinda olursa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı