İşlemci Soğutucusu Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

İşteyim tam olarak yazamadım kusuruma bakmayın.
Gayet güzel ve açıklayıcı yazmışsın. Beni de aydınlattığın için teşekkür ederim bu arada:) O zaman TDP değerini önceliğe alalım araştırırken.

Bu aşağıdaki nasıl peki? Baya övmüşler bunu da ve fiyatı da uygun. Ayrıca 15W TDP değeriymiş. Diğerleri ile denk gibi.

Millet kafamı bulandırıyor:)

Aliexpress'den 3 veya 4 yıl önce alseye marka 90 mm 4 bakır borulu kule tipi soğutucu almıştım, hala da farklı bir sistem kurduğum için onu peltier soğutma sistemim de kullanırım on da kötü diyemem, sonuçta 60 Watt'lık. Yukarı da verdiğin soğutucudan daha küçük ama, daha performanslıydı. TDP değeri 160 yani istediğin değeri yine alamayabilirsin. Nedeni i5-2300 95 Watt değeri olan CPU'da kullandım, yine de hoşuma pek gitmemişti. Ama en azından sürekli kapanmaları önledim diyebilirim. Alacağın soğutma daha yüksek bir soğutma olmalı. Yani overclock yapacaksan boş yere bu kadar masrafa girmen doğru olur mu tam kestiremiyorum? Yanlış bilgi vermek de istemiyorum ama, istediğin overclock u yaptın diyelim, ki bu yine çok zor. İşlemcin 85 ve 90 dereceleri görürse senin için bir anlamı olacak mı acaba? Bir önceki açtığın konuya da dahil olmuştum. Anlatmak istediğim şey 80 derece bu ayarlar da normal diyorlar eyvallah normal ama, kullanmak normal midir? Yer, yer inip daha yükseğe de çıkacaktır sürekli kontrol edersen göreceksindir. Zaten Prime 95'de 80 derece olduğu an da kırmızı olup sana uyarı verecek. Yani işlemcin ısınıyor dikkat et diyecek, 90 dereceleri bulduğun da da yanar demiyorum ama, ne kadar bu derece de kullanacaksın? Yoruyor ömrünü yiyorsun, gittiği yere kadar gitsin dersen, hiçbir şey demek istemiyorum. 80 ve üzeri sıcak kim ne iddia ederse etsin. Bu 150 Watt'lık soğutucu da stoktan iyi olur ama, istediğin sonucu vermeyebilir. Büyüklük değil.
İşlevi önemli. Yanar zarar görür de demiyorum ama durum bu. Millet kafanı bulandırmasın bu ara da:) normal ayarlar da elbette sana istediğini verebilir ama, overclock içinse vazgeç bu sevdadan diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı