İşlemci soğutucusu montajı

DenizED

Kilopat
Katılım
13 Şubat 2018
Mesajlar
893
Çözümler
2
1 Aydır stok fanı sallanarak kullanıyormuşum. İşlemcim Ryzen 5 3600. Fotoğraftaki gibi anakartın arkasındaki kısmı çıkarmadım ve ön tarafta alt kısıma vidaları takamiyorum. İşlemcinin arkasındaki bloğu çıkaramıyorum kasa engelliyor. Sıkışmış gibi. Ne yapabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • 1570363975818..jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 127
Çok fazla sıkmışsınız o yüzden havada kalıyor heryeri aynı tonda sıkın.2 gün önce Ryzen 5 montajında aynı sorun gözümden kaçmış bu durum ortaya çıkmıştı.
Alt kısımda arkada bulunan bir yer var alt kısmı küçültüyor. Orayı çıkarmam gerekmiyor mu?
Sanki oraya vida oturmuyor gibi video izledim o kisimi gözükmüyor montaj ederken.
 
Aynı sorunu bende yaşadım sistemi yeni topladım kurulum aşamasında bende ilk başta stok fanı takamadım. Bir kişi yardımıyla arka braketi iyice bastıracak braketin uçları o deliklerden iyice yükselecek daha sonra stok fanın vidalarını deliklere tam getirdikten sonra çapraz bir şekilde vidalamaya başlayın ancak hepsini eşit olarak yapın çünkü bir tarafı fazla yaparsanız bu sefer diğer taraf yüksekte kalıyor yine sıkıntı yaşarsınız. Birde stok fan üzerine hafif basınç uygulama gerekebilir.
 
İşlemci soğutucunun 4 kenarında bulunan vidalar o kaldıramadığın arka plakayı tutuyor zaten, sen 3 tanesini vidalayabilmişsin. Tüm vidaları gevşet, daha sonra soğutucu bloğunu sağa sola sallayarak yavaşça kaldır. Anakartı söküp bloğu anakartın arkasına yerleştir, sünger gibi anakarta zarar vermeyecek bir şeyin üzerine anakartı koy. Termal macunu düzgün şekilde temizleyip, tekrar sür ve onun üzerinde soğutucuyu tak. Takarken de vidaların arka plakaya oturduğundan emin ol. Vidaları da X şeklinde takıp, önce her birini belirli düzeyde sık. Vidaların bloğa oturduğuna emin olduktan sonra, iyice sıkılaştırabilirsin.
 
O arkadaki braketin 4 deliginide yükseltmek mi gerek?
Şuan hiç biri vidalı değil birinin fotoğrafını çektim.
 
O arkadaki braketin 4 deliginide yükseltmek mi gerek?
Evet braketin 4 deliği de anakarttan biraz çıkacak, yani bastırılması gerekiyor. Kasa üzerinde yapabiliyorsan yap. Birisinden yardım alabilirsen iyi olur. Eğer yapamıyorsan anakartı söküp anlattığım şekilde yapmak en mantıklısı.
 
O arkadaki braketin 4 deliginide yükseltmek mi gerek?

Şuan hiç biri vidalı değil birinin fotoğrafını çektim.

Hayır gerek yok braketi arkadan elinle destekle o kendisi yükselecektir.

 

Dosya Ekleri

  • 20191006_152459.jpg
    866,9 KB · Görüntüleme: 67
  • 20191006_152510.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 68
  • 20191006_152536.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 63
  • 20191006_152540.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 57
  • 20191006_152549.jpg
    658,9 KB · Görüntüleme: 75
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim sorunum çözüldü sıcaklık yarıya düştü.
Ama şimdi de pesi 2k da oynuyordum sıcaklık düzeldi ama aşırı derecede kasmaya başladı sebebi nedir? Yani baya akiskandi işlemci 90 dereceyken şimdi 50 derece kasıyor. Bir yerde hata mı yaptım tornavidayi anakarta vurmustum ama ekran kartında sorun filan mı oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…