Çözüldü İşlemci soğutucusundan sarı bir sıvı geldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Max Caulfield

Kilopat
Makaleler
7
Daha fazla  
İşlemci
R5 5600X
Evet başlıktaki olay oldu. Normal mi? Soğutmayı bilmiyorum. İşlemcim R5 5600X. Ne olmuş olabilir. Sıvı değil hava soğutma. Mendil ile temizledim ve böyle bir rengi vardı.

Dosya Ekleri

• IMG_20220131_162025.jpg
    IMG_20220131_162025.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 130
Çözüm
Hocam konunun yabancı dilde araştırmasını yaptım bunu AMD işlemci soğutucularında da yaşayan bazı reddit kullanıcıları var. Aynı şekilde sarı sıvı akması olmuş ve çoğunluk fan'ın yağ akıttığını söylemiş.

Fan bearing lubricant olarak geçiyor tam da yağ değil aslında. İlerleyen zamanlarda fanınızdan çok yüksek ses gelir veya gıjırtı gelirse muhtemelen bu sebepten olabilir dyorlar.
Atıyorum hocam.
Buyurun.

Buyurun.
Allah Allah çok ilginç ben sıvı soğutucu ya da kule tipi bakır borulu bir soğutucu bekliyordum. Bu fan stok bir fan ve soğutucu bloğu da aynı şekilde stok. İçerisinde bakır boru vesaire yok değil mi? Görselde tam göremiyorum ama yok diye düşünüyorum o yüzden bu sıvı bam başka bir şey olabilir.

Allah Allah çok ilginç ben sıvı soğutucu ya da kule tipi bakır borulu bir soğutucu bekliyordum. Bu fan stok bir fan ve soğutucu bloğu da aynı şekilde stok. İçerisinde bakır boru vesaire yok değil mi? Görselde tam göremiyorum ama yok diye düşünüyorum o yüzden bu sıvı bam başka bir şey olabilir.
Hocam bakır boru vs. yok. Direkt demir, her soğutmada olan soğutucu var.
@Silinen üye
Onun dışında ne olabilir?

Hocam konunun yabancı dilde araştırmasını yaptım bunu AMD işlemci soğutucularında da yaşayan bazı reddit kullanıcıları var. Aynı şekilde sarı sıvı akması olmuş ve çoğunluk fan'ın yağ akıttığını söylemiş.

Fan bearing lubricant olarak geçiyor tam da yağ değil aslında. İlerleyen zamanlarda fanınızdan çok yüksek ses gelir veya gıjırtı gelirse muhtemelen bu sebepten olabilir dyorlar.

Çözüm
Bu çok kötü bir durum mu? Kullanmaya devam edebilir miyim? Garantiye göndermeli miyim? PES 21 oynarken biraz ses çıkartıyor. Bu çok yüksek ses sayılır mı?

Bu çok kötü bir durum mu? Kullanmaya devam edebilir miyim? Garantiye göndermeli miyim?
Kullanmaya devam edebilirsin ama ileride fan sorun çıkarabilir. Fanı söküp kendin lube kullanabilirsin fakat uğraşmam diyorsan garanti servise verip fan'ının yağ kaçırdığını söyleyebilirsin.

Örnek:
1643637136637.png

02-typical-sleeve-bearing-supporting-motor-shaft-in-dc-fan-e1529613843752.jpg
71u1-HgFswL._AC_SL1500_.jpg

Uğraşmayın gönderin garantiye bence.
Kullanmaya devam edebilirsin ama ileride fan sorun çıkarabilir. Fanı söküp kendin lube kullanabilirsin fakat uğraşmam diyorsan garanti servise verip fan'ının yağ kaçırdığını söyleyebilirsin.

Örnek:
Eki Görüntüle 1289964
Eki Görüntüle 1289965Eki Görüntüle 1289966
Sağolun hocalarım.

Örnek:
Eki Görüntüle 1289964
Eki Görüntüle 1289965Eki Görüntüle 1289966
Bu resimdeki şeyi nereden alabilirim?
@Silinen üye

Sağolun hocalarım.

Bu resimdeki şeyi nereden alabilirim?
O konuda bir bilgim yok fakat bence fanı elinle vs çevir bi bak sorun yoksa kullanmaya devam et. Akan sıvıyı sildikten sonra tabi. Arada bir kontrol edersin sıvı akması yüzünden 15 20 gün servise götürmeye gerek yok diye düşünüyorum ama tabi kendin bilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O konuda bir bilgim yok fakat bence fanı elinle vs çevir bi bak sorun yoksa kullanmaya devam et. Akan sıvıyı sildikten sonra tabi. Arada bir kontrol edersin sıvı akması yüzünden 15 20 gün servise götürmeye gerek yok diye düşünüyorum ama tabi kendin bilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağolun hocam bilgilendirdiğiniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı