İşlemci soğutucuya yapıştı

Efe aslakci

Decapat
Daha fazla  
Anakart
Tur gaming b450m-pro 2
Merhaba bugün işlemci temizliği yapmak istemiştim ve soğutucumu çıkarırken işlemci ile yapışık halde geldi. Fakat anakartta işlemci kilidi kapalı halde geldi ve işlemcini çıkarınca pinlerin birkaçı yamulduğunu gördüm. Bunu nasıl halledebilirim?

Dosya Ekleri

• 095923CC-0566-4ADF-9CC8-AE5C5638E22B.jpeg
    095923CC-0566-4ADF-9CC8-AE5C5638E22B.jpeg
    157,1 KB · Görüntüleme: 120
  • D492FEDE-7ACE-4AE3-A2EC-A74DEB201AAF.jpeg
    D492FEDE-7ACE-4AE3-A2EC-A74DEB201AAF.jpeg
    148,7 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun :D. Kendin düzeltemezsin, tek çözüm yetkili bir servis muhtemelen.

İşlemcinin pahalı bir şey olmasından ve iyice bozup riske girmemesini düşündüğüm için yazdım süper bilgili arkadaşlar, yoksa sosyal mesaj sayınız kadar sistem kurmuşluğum var :D.

Son düzenleme:
Araya tahta çubuk, kredi kartı gibi bir şeyler sokup ikisini ayır, daha sonra dikkatlice bükülen pinleri düzelt.

Olur da hala çalışıyorsa bir dahakine işlemciyi sökmeden önce bilgisayarı bir süre kullan ki macun yumuşasın.

İşlemci artık yok diye bir konu yok. Sosyalde milyon tane bu konu var. YouTube'da de milyon tane var. AMD işlemcilerde pinler yan taraftan diye bu yaşanabiliyor ısıtıp kredi kartı gibi bir şey yardımıyla soğutucundan söküceksin. Çok da mühim değil panik yapma.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba bugün işlemci temizliği yapmak istemiştim ve soğutucumu çıkarırken işlemci ile yapışık halde geldi. Fakat anakartta işlemci kilidi kapalı halde geldi ve işlemcini çıkarınca pinlerin birkaçı yamulduğunu gördüm. Bunu nasıl halledebilirim?
Aynisini eski bir AMD islemci ile yasadim. Oncelikle islemciyi fan'dan cikarirken asiri dikkatli olun. Pinler daha kotu duruma gelmesin. Islemci ciktiktan sonra internetten arastirip dikkatlice duzeltmeye calisin pinleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı