Modem tavsiyesi

Türknet eskiden veriyordu. Ancak verdikleri Türk Telekom'un verdiği dandik Zyxel modeli veya türevleri oluyordu.

Ben şahsen kullandığım Tenda V12'den memnun kaldım. 75 Mbps VDSL ile yaklaşık 2 yıldır kullanırım. Yazılımında eksiklikler var ama özellik olarak iyidir. Gigabit hızında WAN/LAN portları ve fiber internet desteği mevcut. Ayrıca MU-MIMO, beamforming gibi Wi-Fi performansını arttıran özellikler de var. Kendim bilhassa Wi-Fi çekiminden memnunum. Yani şu an alır ve VDSL kullanırsın, daha sonra fiber gelirse -deneme şansım olmasa da- gigabit hızına kadar destekli bir şekilde kullanırsın. Keenetic'in muadil modemlerinde gigabit portlar değil fast ethernet(100 Mbps) desteği vardı. Tabi tekrar bakmak lazım.

Not olarak belirteyim ki bu forumun pek çok kategorisinde trend olmuş ürünler vardır. Kullanan, kullanmayan pek çok kişi sürü psikolojisiyle önerir. Örneğin, SSD kategorisinde zamanla azalsa bile ısrarla Samsung aldırmak isteyen çıkar. İyidir kötüdür diye etiket yapıştırmıyorum. Bazen bu tür önerirler tırt çıkıyor. Modeme gelince bu Keenetic markası, model özelinde de Extra DSL oluyor. Şimdiye kadar dert yanan pek kimse olmadı. Yani iyi modeldir.
bu ürün nasıl peki bir incelemen mümkün mü fiyatına değer mi? Hani ben alıyorsam uzun süre götürsün istiyorum ancak fiyatını vermek mantıklı mı emin değilim?

Ek olarak bir arkadaş da bunu önermiş.

bu ürün nasıl peki bir incelemen mümkün mü fiyatına değer mi? Hani ben alıyorsam uzun süre götürsün istiyorum ancak fiyatını vermek mantıklı mı emin değilim?

Bu modeli kullanmadığım gibi kullananların yorumlarına da bakmadım. Yani hakkını vererek incelemem şu anda mümkün değil. Aynı kalite çizgisini sürdürürlerse üzmeyeceği kesindir. Kağıt üzerindeki özelliklere bakınca eksik hiçbir özelliği yok gibi duruyor. Her durumda işini görecektir. Diğer kesin olan şey ise Keenetic alacak olanın kesenin ağzını açması gerekir. Rakiplerinden hep daha pahalıdır. Bazıları iç yazılımının çok başarılı olması, kuvvetli(?) işlemcileri olması ve müşteri desteği gibi gerekçeleri öne sürerek fiyatını hak ettiğini söylüyor.

Beni sadece Tp-Link ve Zyxel markaları(*) hayal kırıklığına uğrattı. Onlar da her modeli değil. Tenda da bu alanda başarılı. Hesaplı bir şey istiyorsan bunlara bakacaksın. Para sorun değilse özellik olarak hoşuna giden herhangi Keenetic cihazı olur. Keenetic'e getirebileceğim eleştiriler ise benzer fiyat ve özellik sınıfındaki rakiplere göre bazı donanımsal özellikleri eksiktir. Benim Tenda V12 alırken etkili olan özellikleri MU-MIMO, hüzmeleme, gigabit ethernet özellikleriydi. Bu yüzden hem Omni DSL hem de Extra DSL yerine tercih ettim.

*: Archer VR400 V3 ve VMG3312-b10b modelleri.

Bu modeli kullanmadığım gibi kullananların yorumlarına da bakmadım. Yani hakkını vererek incelemem şu anda mümkün değil. Aynı kalite çizgisini sürdürürlerse üzmeyeceği kesindir. Kağıt üzerindeki özelliklere bakınca eksik hiçbir özelliği yok gibi duruyor. Her durumda işini görecektir. Diğer kesin olan şey ise Keenetic alacak olanın kesenin ağzını açması gerekir. Rakiplerinden hep daha pahalıdır. Bazıları iç yazılımının çok başarılı olması, kuvvetli(?) işlemcileri olması ve müşteri desteği gibi gerekçeleri öne sürerek fiyatını hak ettiğini söylüyor.

Beni sadece Tp-Link ve Zyxel markaları(*) hayal kırıklığına uğrattı. Onlar da her modeli değil. Tenda da bu alanda başarılı. Hesaplı bir şey istiyorsan bunlara bakacaksın. Para sorun değilse özellik olarak hoşuna giden herhangi Keenetic cihazı olur. Keenetic'e getirebileceğim eleştiriler ise benzer fiyat ve özellik sınıfındaki rakiplere göre bazı donanımsal özellikleri eksiktir. Benim Tenda V12 alırken etkili olan özellikleri MU-MIMO, hüzmeleme, gigabit ethernet özellikleriydi. Bu yüzden hem Omni DSL hem de Extra DSL yerine tercih ettim.

*: Archer VR400 V3 ve VMG3312-b10b modelleri.
Anladım biraz daha araştırayım en iyisi çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğin için.

Direkt ürün başlığına yazmışlar fiber destekli diye. Başka yerden ürün özelliklerine bakıp teyit etmek lazım tabii. GPON cihazına takıp kullanabilir eğer öyleyse.

Dikkat etmemişim pardon.

Bu ürün nasıl peki bir incelemen mümkün mü fiyatına değer mi? Hani ben alıyorsam uzun süre götürsün istiyorum ancak fiyatını vermek mantıklı mı emin değilim?

O Keenetic niye o kadar pahalı anlayamadım.

Anladım biraz daha araştırayım en iyisi çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğin için.
Keenetic al. Hiç başka modellere bakma. Arayüzü güzel. Bir problem olduğunda müşteri hizmetlerine yazıyorsun 1 saat içinde cevap veriyorlar. Problemsiz çalışıyor.

Beni sadece TP-Link ve ZyXEL markaları(*) hayal kırıklığına uğrattı. Onlar da her modeli değil. Tenda da bu alanda başarılı. Hesaplı bir şey istiyorsan bunlara bakacaksın. Para sorun değilse özellik olarak hoşuna giden herhangi Keenetic cihazı olur. Keenetic'e getirebileceğim eleştiriler ise benzer fiyat ve özellik sınıfındaki rakiplere göre bazı donanımsal özellikleri eksiktir. Benim Tenda V12 alırken etkili olan özellikleri MU-MIMO, hüzmeleme, Gigabit Ethernet özellikleriydi. Bu yüzden hem Omni DSL hem de Extra DSL yerine tercih ettim.

*: Archer VR400 V3 ve VMG3312-B10b modelleri.

Merhaba, bende konu açmıştım modem almak istiyordum ve dün gelen bir yorumdan direkt karar verip bu modemi sipariş ettim. Daha sonra bu modeme rastladım. Ve acaba yanlış karar mı verdim dedim. Açıkçası çok bir bilgim yok bu konu da o yüzden sizin yorumunuzu görünce de sormak istedim. Eğer bilgisi olan biri cevap verirse çok sevinirim ona göre gelmeden iptal ederim ve başka bir modem alırım. Benim istediğim şey internetim de kopmalar olmasın, arayüzünü kolayca kullanabileyim, internet performansımı bana sağlasın ve uzun süre beni götürsün. Bu arada birkaç yorumda da bu iki modelin arasında bir fark kalmadığını söylemişler yıllar geçtikçe içindeki parçaları aynı yapmışlar sanırım yenileyip. Ama tam bir bilgim yok dediğim gibi çok anlayamıyorum.:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı