İşlemci soketine termal macun bulaşması

Arkadaşlar başlıkta da yazdığı gibi böyle bir durum mevcut, ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Kaliteli bir termal macun ise sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca bir arkadaş çözümü balat spreyi alıp yavaş yavaş temizleyerek yapmıştı.

Peki sıcaklık oranlarında artışa sebebiyet verebilir mi?

Sıcaklıkla ilgili problem olacağını sanmıyorum. Ama işlemci pinlerinin belli bölümleri var. Ekran kartı RAM vb. Macun herhangi bir pini engellerse mavi ekran sorunları RAM'leri tam algilamama gibi sorunlar yaşanabilir. En mantıklısı iletken olmayan bir balata spreyi vb. ile temizleyip en az bir gün beklettikten sonra çalıştırılması tavsiyemdir. Benim gibi bir manyaksanız direkt anakartı su ile yıkayabilirsiniz.(Evet yaptım ve o anakart hala kullanılıyor.)

Arkadaşlar başlıkta da yazdığı gibi böyle bir durum mevcut, ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Bir görsel paylaşsaydınız daha yardımcı olurdunuz.

2 Aydır kullanıyorum o şekilde bugün yeni işlemci fanı almıştım sökünce gördüm, sıvı haldeydi, temizlemeye çalıştım çok az kaldı alamadım onları çalıştırdım hiçbir sıkıntı yok ama endişem işlemci sıcaklığına etki etmesi.
Bir görsel paylaşsaydınız daha yardımcı olurdunuz.

Maalesef çekmedim fotoğrafını.

Aynı durumu bende yaşamıştım. Dikkatsizlik sonucunda pinlere termal macun bulaştı. Kürdan ile zarar vermeden pinleri dikkatlice temizlemiştim. İşlemcinin tabanında macun kaldı ama pinler temizlendiği için hiç sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı