İşlemci soketine termal macun dolması

snnsen

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım anakartın işlemci soketi üzerine termal macun dökülmüş. Soketin hareket eden pilastik kısmını söktüm macunu tamamen kuruttum sonrada pinleri güzelce temizledim. Dibinde macun var fakat kurumuş durumda iletken değil, pinleri de güzelce temizledim işlemciyle temazsızlık olma ihtimalide düşük. Sistemi uzay kurulumu yapıp açmayı denedim anakart açmıyor kendini. RAM ve ekran kartını söktüm 3 bip RAM hatası aldım. RAM'i taktım 1 uzun 2 kısa ekran kartı hatası aldım ekran kartınıda taktığım zaman sistemi açıyorum fakat anakart açılmıyor. Tek bip sesini alamıyorum görüntü de yok, fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem;
MSI 970A G46
AMD FX6300 BA
Asus R7 265
Gskill 1866 2x4 8 GB kit RAM

Pinlere tekrar bakınız temassızlık olabilir.
Kolanya veya tiner yardımı ile iyice temizleyiniz.
Üstad WD 40 ve benzeri bi kaç kimyasal denedim bir işe yaramadı. Tineri elimde arızalı bir anakart var ona uyguladım önce soketi ciddi anlamda tahriş etti. O yüzden sürmedim. Sıcak havayla 2 gün kadar kuruttum macun taşlaştı. Basınçlı hava tuttum bir etkisi olmadı her yolu denedim. Pinlerin hepsi temas ediyor onu güzelce temizlediğime eminim soketin alt kısmında macun müdahale edemiyorum. Herkes RAM ve ekran kartı hatası alıyorsan anakart işlemciyi görüyordur diyor. Anakart ilk açılışta hangi sıralamaya göre test yapıyo onu bilmediğim için emin olamıyorum.

Yanlış bilgi vermeyin lütfen. Pinlere elinizi sürmeyin veya kimyasal bir madde de sürmeyin. Garantisi varsa garantiye gönderin. Eğer yok ise yine gönderin ücretli yaptırın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı