İşlemci Stres test sonuçları normal mi?

Gece vakti aklıma geldi ben de bir 20 dakika torture test yaptım. Hep 60 derece civarındaydı.

20 dakika uygun ama sizin test kısa sürmüş gibi. 10 dakika da bir yüke sokmuş işlemciyi.
Hiçbir şey belli değil ki. Prime95'i açar açmaz ekran görüntüsü aldınız galiba. İlk testi yani max sıcaklık testini 15 dk çalıştırın. Hwmonitör programında çekirdek frekanslarını ve sıcaklıkları izleyin.

10 dakika bir işlem ayarlamış. 03:53 de başlamış, 04:12 de bitirmiş.

Çok stress teste takılmamak lazım çok aşırı değilse sıcaklıklar oyunlarda,boşta ve işlem yaparken kullanmaya devam bence

20 dakika uygun ama sizin test kısa sürmüş gibi. 10 dakika da bir yüke sokmuş işlemciyi.

10 dakika bir işlem ayarlamış. 03:53 de başlamış, 04:12 de bitirmiş.

Kullandığım ayar bu yani otomatik. Size hangisi lazım mesela ?
Maximum power olanı seçip 41dk

Başka hangi opsiyonları seçmek lazım?

Dosya Ekleri

• Pano-1.jpg
    Pano-1.jpg
    37,5 KB · Görüntüleme: 62
  • Pano-1.jpg
    Pano-1.jpg
    103,1 KB · Görüntüleme: 59
  • Pano-2.jpg
    Pano-2.jpg
    231,9 KB · Görüntüleme: 47
  • Pano-3.jpg
    Pano-3.jpg
    202,2 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Kullandığım ayar bu yani otomatik. Size hangisi lazım mesela ?
Maximum power olanı seçip 41dk

Başka hangi opsiyonları seçmek lazım?

Kendi bilgisayarımda ''Custom'' özelliğini seçip 2 dakika da bir yük bindirmesini seçiyordum, 30 dakika ve ya 60 dakika bekliyordum. Ne kadar ısınacağını görmek için. Siz de 6 dakika yazıyor. Onun dışında başka bir ayar kullanmıyordum. i7 4790 işlemciyi, Akasa Venom Atto ile kullanıyorum. Maksimum sıcaklık 58 dereceyi görüyor. Oyunlar da tabii bu sıcaklığı görmüyorum. Ortalama 40-45 derece oluyor. Boşta da 21 derece şuan.

Kendi bilgisayarımda ''Custom'' özelliğini seçip 2 dakika da bir yük bindirmesini seçiyordum, 30 dakika ve ya 60 dakika bekliyordum. Ne kadar ısınacağını görmek için. Siz de 6 dakika yazıyor. Onun dışında başka bir ayar kullanmıyordum. i7 4790 işlemciyi, Akasa Venom Atto ile kullanıyorum. Maksimum sıcaklık 58 dereceyi görüyor. Oyunlar da tabii bu sıcaklığı görmüyorum. Ortalama 40-45 derece oluyor. Boşta da 21 derece şuan.

Peki custom ve 2dk seçerek başlattım şimdi. Bakalım nasıl olacak ?
Yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla "Blend" seçeneği en fazla zorlayan olarak geçiyor.

Dosya Ekleri

• Pano-1.jpg
    Pano-1.jpg
    153,6 KB · Görüntüleme: 54
Peki custom ve 2dk seçerek başlattım şimdi. Bakalım nasıl olacak ?
Yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla "Blend" seçeneği en fazla zorlayan olarak geçiyor.

Detayını bilmiyorum da ben bu şekilde test ediyordum. Şimdi termal macun yenilemek de ısının düşmesine katkı sağlıyor. Yıl da 1 kere yeniliyorum, kasa temizliğini yaparken. Yani 60-70 arası sıcaklıklar normalden biraz daha yüksek tabii. 60 derecenin altı bana göre normal.

Detayını bilmiyorum da ben bu şekilde test ediyordum. Şimdi termal macun yenilemek de ısının düşmesine katkı sağlıyor. Yıl da 1 kere yeniliyorum, kasa temizliğini yaparken. Yani 60-70 arası sıcaklıklar normalden biraz daha yüksek tabii. 60 derecenin altı bana göre normal.

Dediğiniz gibi 1 saat yaptım. 62-63 derece gördü maksimum. Oyunda benim de 45 dereceyi pek geçmiyor. Hatta mart ayında havalar biraz daha serinken 40-41 dereceydi.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    255,7 KB · Görüntüleme: 58
  • 2.jpg
    2.jpg
    271 KB · Görüntüleme: 52
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı