İşlemci takmak kolay mı?

keremes.1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni işlemci almayı düşünüyorum, güncel işlemcim i5 4590. i7 4790K işlemci alacağım anakartım 1150 soket olduğu için en iyi işlemci olarak onu alabiliyorum. Bu işlemciyi takmak kolay mı acaba daha önce işlemciye fan takmıştım kendi ellerimle işlemciyi de değiştirebilir miyim yoksa bilgisayarcıya götürmek şart mı?

Arkadaşlar merhaba. Yeni işlemci almayı düşünüyorum, güncel işlemcim i5 4590. i7 4790K işlemci alacağım anakartım 1150 soket olduğu için en iyi işlemci olarak onu alabiliyorum. Bu işlemciyi takmak kolay mı acaba daha önce işlemciye fan takmıştım kendi ellerimle işlemciyi de değiştirebilir miyim yoksa bilgisayarcıya götürmek şart mı?

Kolay YouTube'dan rehberleri izleyip kendinde takabilirsin. Ne kadar bir bütçe ile 4790K'ya geçiş yapacaksın.

Selamlar,

İşlemci soğutucunu çıkarttıktan sonra soket üzerinde ki mandalı çıkar ve işlemci basınç kapağını kaldır.
işlemcini dikkatli bir şekilde soketten ayır ve akabinde yeni işlemcinin sol alt köşesinde ki üçgen sembolünü soketin üzerinde ki üçgen sembolü ile denk getirip sokete oturt sonrasında üzerine yine normal şekilde soğutucunu monte et. Yeni işlemcini iyi günlerde kullan.

İyi forumlar.

Çok kolay bir işlem, ama her başlangıç zordur.

Fan takmak çok daha komplike bir işlem. Fanı taktıysan işlemciyi daha rahat oturtursun. Dikkat etmen gereken tek şey doğru yönde takmak ve kapağı indirmeden önce tam oturduğuna emin olmak.

Şart değil kendin tak tavsiyemdir. Zor olmamalı tahminimce...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı