İşlemci termal macun değişimi

WooHuter

Hectopat
İyi günler bunu okuyan ve yardımcı olan güzel insanlar, ben bugün bilgisayarımı temizliyorum (fazla teknik bilgim yok ekran kartı ve RAM'leri söküp içine hava tutup kapatıyorum) ama bugün işlemcinin üzerindeki fanı çıkardım ve bilgisayarın işlemcisindeki termal macun fana yapışmış. Ben de ne olduğunu bilmediğim için bir soruyum dedim. Bizim buradan alacağım termal macunu bizim bilgisayarcıda var eski termal macunu temizlerken nasıl temizlemeliyim ve nasıl ne kadar sürmeliyim, bana yardımcı olur musunuz? Bu arada yaklaşık 5 senelik bilgisayar ve hiç macunu değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler bunu okuyan ve yardımcı olan güzel insanlar, ben bugün bilgisayarımı temizliyorum (fazla teknik bilgim yok ekran kartı ve RAM'leri söküp içine hava tutup kapatıyorum) ama bugün işlemcinin üzerindeki fanı çıkardım ve bilgisayarın işlemcisindeki termal macun fana yapışmış. Ben de ne olduğunu bilmediğim için bir soruyum dedim. Bizim buradan alacağım termal macunu bizim bilgisayarcıda var eski termal macunu temizlerken nasıl temizlemeliyim ve nasıl ne kadar sürmeliyim, bana yardımcı olur musunuz? Bu arada yaklaşık 5 senelik bilgisayar ve hiç macunu değişmedi.

İlk olarak termal macun ne kadar kaliteli ise o kadar iyi sürme soruna gelirsek ince olacak kalın olursa olmaz kredi kartı gibi bir şey yardımıyla sürün YouTube'ye bakın ayrıca.

İşlemcinin ve fanın işlemcinin üstüne denk gelen yerindeki macunu iyice silin. Sonra işlemcinin üstüne mercimek tanesi kadar macun sıkıp ister bir kulak pamuğu ya da onun gibi bir şey ile yayın ya da direk fanı işlemcinin üstüne takın (böyle zaten kendi yayılıyor).
Dipnot: Ekran kartının macununu da yenileyin.

İşlemcinin ve fanın işlemcinin üstüne denk gelen yerindeki macunu iyice silin. Sonra işlemcinin üstüne mercimek tanesi kadar macun sıkıp ister bir kulak pamuğu ya da onun gibi bir şey ile yayın ya da direk fanı işlemcinin üstüne takın (böyle zaten kendi yayılıyor).
Dipnot: Ekran kartının macununu da yenileyin.

Fanı eşit vidalayarak takması macunun da eşit yayılması için önemli bir nokta.

İşlemciniz nedir?
İşlemci soğutucu nedir?
Mahalle bilgisayarcısından alacağınız termal macun nedir?
Termal macun yenilemeden önceki sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız?

Kuruyan termal macunu güzelce silin fanın altına değmesi gereken yere ve işlemcinin üzerinde olan yerlerdeki.
Sonra yeni aldığınız termal macunun üzerine nohut tanesi kadar sıktıktan sonrada fanı kapatabilirsiniz kendinize güvenemiyorsanız, yoksa işlemcinin üzerine aparatınız kartınız varsa yayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı